Бориспільська лікарня — опорний заклад Лівобережного округу

image
20 Лютого 2020, 17:26
Поділитися:

Бориспільська багатопрофільна лікарня увійшла до переліку опорних закладів Лівобережного госпітального округу в Київській області. Це означає, що лікування на вторинному рівні медреформи для мешканців Бориспільщини стане якіснішим.

10 лютого відбулася зустріч міністра охорони здоров’я України Зоряни Скалецької з керівниками обласних медзакладів. Метою зустрічі були  питання підготовки медзакладів Київщини до другої хвилі медреформи. Хорошою новиною для Бориспільщини стало повідомлення про те, що КНП «ББЛІЛ» увійшла до переліку опорних закладів Лівобережного госпітального округу в Київській області.

Повідомлялося, що відтепер  за кошти з Державного бюджету буде здійснено закупівлю необхідного обладнання для закладу. Зокрема, в переліку обов’язкових закупівель є УЗД-апарати, ендоскопи, кардіомонітори, апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), апарати МРТ, кардіографи та ін. Умовою медреформи є терміни поставки обладнання — до 20 жовтня 2020 року. Ремонтні роботи у медзакладах лягли на плечі місцевих бюджетів.

Після озвученого на зустрічі постає запитання без відповіді: навіщо офіційний Бориспіль закуповував чималий перелік обладнання з вищеназваного переліку для КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»? Адже зрозуміло, що пацієнти підуть на діагностику туди, де є безкоштовна меддопомога — КНП «ББЛІЛ» і не платитимуть міській первинці за ці послуги.

Нагадаємо, другий етап медичної реформи стартує 1 квітня.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама