Бориспіль рахує бюджет

image
24 Жовтня 2019, 19:43
Поділитися:

На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 21 жовтня заслуховували звіт за січень-вересень, ІІІ квартал 2019 року в ході виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Бориспіль на 2015-2019 роки.

За інформацією, яка прозвучала на засіданні, протягом трьох кварталів поточного року бюджет виконано на 104,4%, і це чимале досягнення.

Доходи державного і спеціального фонду (з урахуванням трансфертів) склали 634, 3 млн грн.

Повідомлялося, що 59% загального фонду міського бюджету наповнюється завдяки податкам із доходів фізичних осіб, 25,6% складають місцеві податки і збори, 10,4% — акцизний податок.

Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук наголосив: «Зверніть увагу: акцизний податок (10,4%) у сумі 41,9 млн грн. Це дуже багато. На наступний рік його планують вилучати із місцевих бюджетів. Раніше 75% ПДФО залишалося у міському бюджеті, потім 15% забрали, натомість місцевим бюджетам передали акцизний збір і пайову участь. Тепер забирають акцизний збір та пайову участь, але жодних компенсаторів не передбачається. Пропонують збільшувати місцеві податки і збори, у тому числі податок на нерухомість, тобто «обдирати» людей». Підкреслювалося, що Бориспільською міською радою встановлено мінімальний податок на нерухомість, найменший із можливого, що рекомендують використовувати як резерв.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама