Бориспіль працює над інвестиційним паспортом

image
26 Березня 2022, 18:13
Поділитися:

На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради було прийнято рішення про схвалення програми сприяння залученню інвестицій у Бориспільську міську територіальну громаду на 2022-2024 роки. Загальний обсяг фінансування програми складає 105 тис. грн на три роки. Про деталі програми, схваленої виконавчим комітетом, «Вістям» розповіла заступник Бориспільського міського голови Тамара Матяш.
Вона зазначила, що програма передбачає взаємодію всіх служб у плані залучення інвестицій, зокрема, відділу економіки та земельного відділу. Насамперед програмою передбачається друк інвестиційного паспорту. Управління економіки збирає інформацію абсолютно про всі підприємства, які працюють на території Бориспільської громади, та визначає земельні ділянки, які можуть бути привабливими для інвесторів. Інформацію по місту вже підготовлено і систематизовано. До початку другої хвилі ковіду встигли зібрати дані по трьох старостинських округах: Любарецькому, Сеньківському, Кучаківському. Інформація, яку встигли зібрати і систематизувати, представлена на сайті Бориспільської міської ради. Місяць-півтора потрібно, щоб завершити роботу по інших старостинських округах.
Паралельно з накопиченням інформації опрацьовується формат, у якому друкуватиметься інвестиційний паспорт. У ньому буде висвітлено всю інформацію про Бориспіль, про села Бориспільської громади. Про підприємства, які працюють, про інвестиційно привабливі земельні ділянки. Інформація буде представлена українською та англійською мовою, щоб було зручно і для іноземних інвесторів. Спочатку документ буде виставлено на сайті міської ради, потім надруковано.
Сама Програма виноситиметься на затвердження сесією, а інвестиційний паспорт такого затвердження не потребує.
Поки інформація про інвестиційну привабливість Бориспільської громади, яка міститься на сайті міської ради, неповна. Коли роботу над інвестиційним паспортом буде завершено, на сайті буде окрема опція — «Інвестиційний паспорт Бориспільської громади».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама