Бориспіль хоче єдину ОТГ

image
10 Жовтня 2019, 16:58
Поділитися:

Встановлені Київською обласною радою терміни щодо надання пропозицій про об’єднання в територіальні громади на Бориспільщині завершуються. 15 жовтня сесія облради розгляне усі пропозиції та передасть результати на затвердження до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Минуло майже п’ять років після старту реформи децентралізації та Закону «Про добровільні об’єднання територіальних громад». Однак лише ультиматум області змусив керівників Бориспільщини розпочати процес формування ОТГ: до 15 жовтня всі населені пункти зобов’язані подати пропозиції щодо добровільного об’єднання.

Є протокол засідання громадської ради при виконавчому комітеті Бориспільської міської ради та протокол громадських слухань щодо надання згоди на добровільне об’єднання громад (від 2.10.2019), рішення міської ради про об’єднання та створення єдиної Бориспільської міської ОТГ на території Бориспільщини.

8 жовтня на сесії Бориспільської міськради депутати підтримали питання про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад. Того ж дня відповідні рішення було розіслано до сільських рад району (винятком стали три сільради, які нібито не бажають приєднуватись до Борисполя — Мирненська, Старівська та Сошниківська).

Ініціатором направлення до сільрад рішення Борисполя був міський голова Анатолій Федорчук, цим же документом його делеговано до складу спільної робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання. Контроль за виконанням покладено на постійну депутатську комісію міськради з питань регламенту та депутатської етики.

Наразі Бориспіль чекає відповідей від сільрад. У разі згоди більшості із них постане питання щодо господарювання в межах великої громади.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама