Борщагівській ОТГ потрібен комунальний транспорт, – Гусятинський

image
4 Вересня 2020, 09:39
Поділитися:

4 сентября 2020 г. 09:26

Зростання кількості населення Києво-Святошинського району призвело до збільшення транспорту у рази, що спричиняє затори. Найбільш гостро проблема відчувається в населених пунктах майбутньої Борщагівської ОТГ. Вирішити її можливо шляхом впровадження комунального транспорту.

Про це в інтерв’ю KV розповів голова Києво-Святошинської райради Дмитро Гусятинський.

“Хоч кількість людей і транспорту збільшилася у рази, кількість доріг не збільшилася. Найбільша проблема – саме в населених пунктах Борщагівської громади. Люди потрапляють у затор, лише вийшовши зі своїх будинків та сівши до авто”, – каже він.

в Телеграм

За його словами, громадський транспорт теж працює неефективно.

“На жаль, проблема запровадження комунальних громадських перевезень полягає у тому, що Києво-Святошинська адміністрація може відкривати маршрути лише в межах району, а місцева влада – лише в межах свого населеного пункту. Решта – повноваження обласної адміністрації при погодженні зі столичною владою. Проте я вважаю, що для Борщагівської громади було б доцільним впровадження роботи саме комунального транспорту”, – завершив Гусятинський.

Нагадаємо, як раніше писала KV, населення Києво-Святошинського району наразі має повний доступ до послуг первинної медичної допомоги. Цього вдалось досягнути завдяки тому, що районна рада виділила додаткове фінансування на Програму надання медичних послуг у минулому році.

Читайте: Дмитро Гусятинський: Необхідно розробити детальну стратегію розвитку Борщагівської громади як спільне бачення того, яких результатів ми очікуємо від наступного голови ОТГ

Фото: Києво-Святошинська райрада

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона