Борщагівка без швидкісного трамвая та з перекритим шляхопроводом: У Києві розпочали ремонт чергового мосту

image
24 Червня 2019, 20:45
Поділитися:

В одному з найбільших житлових масивів столиці розпочався ремонт мосту через залізницю. 

Про це повідомляє телеканал «Київ».

Шляхопровід над залізницею ще торік визнали аварійним. Бо ж не ремонтували його з моменту побудови – у 1965 році. За цей час зруйнувались деякі тримачі конструкцій мосту. Нині розпочали роботи. Усі аварійні елементи замінять. Після ремонту шляхопровід отримає друге життя, запевняють мостовики.

«Були виявленні руйнування ригелів – опор, які не дозволяють його подальшу експлуатацію, тому було здійснено протиаварійні заходи і до цього часу влаштовані тимчасові риштування», – розповів заступник начальника відділу експлуатації мостових споруд КК «Київавтодор» Михайло Деренько. 

Борщагівський шляхопровід почали розбирати. Першими зняли рейкове полотно, аби трамвайне сполучення відновити якомога швидше. 

Перед тим як колійний транспорт відновить роботу, мостовики мають залити нову бетонну плиту, встелити кількашарову гідроізоляцію і вкласти рейки. Зробити це мають до кінця вересня. 

За словами Михайла Деренька, відремонтувати мостове полотно під трамвайними коліями та відновити рух трамваїв планують протягом 3 місяців. А поки триває оновлення і рух обмежено – з Борщагівки до центру пустили автобуси. Вони курсують за третім трамвайним маршрутом – від станції Кільцева дорога до вулиці Старовокзальної. А до Кільцевої з депо їздять трамваї. 

Відновити автомобільний рух і відкрити тротуар для пішоходів планують до кінця цього року. А наступного розпочнуть оновлення іншого боку мосту. 

Читайте також: Будувати Шулявський міст допомагав «Мамонт»

Читайте також: Через подію на Осокорках Віталій Кличко звільнив в.о. директора КП «Київавтошляхміст»

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV