Борги за комуналку: 5 відсотків киян зовсім не хочуть платити

image
8 Листопада 2019, 17:48
Поділитися:

Близько 5% споживачів столиці (близько 50 тисяч особових рахунків) мають велику заборгованість за всіма видами житлово-комунальних послуг.

За деякими особовими рахунками борги сягають сотень тисяч гривень, а люди відмовляються укладати договір реструктуризації боргу. Про це під час брифінгу заявив генеральний директор комунального концерну «Центр комунального сервісу» Андрій Щербина, інформує пресслужба КМДА.

Наразі рівень розрахунку за спожиті послуги сягає 80%. Практика свідчить про те, що найбільш сумлінними платниками є громадяни пенсійного віку, громадяни, які отримують пільги.

Разом із тим, орієнтовно 5% споживачів не розраховуються за спожите взагалі і на них припадає 60% суми заборгованості киян.

– Саме на них сконцентровано нашу роботу з боржниками: щоб врегулювати питання шляхом укладення договорів розстрочення, достатньо звернутися до найближчого «Центру комунального сервісу», з необхідними документами та  обрати оптимальний  термін для погашення боргу, – сказав Андрій Щербина.

За його словами, якщо ж людина не реагує на повідомлення, заклики сплатити за спожиті послуги, свідомо накопичує борги, не звертається за допомогою, то справу можуть передати до суду. А вже за рішенням суду на боржника накладають санкції – від заборони виїзду за кордон до арешту рухомого й нерухомого майна.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ