Борги Броварів за газ – 120, 7 млн грн: місто може залишитися взимку без тепла?

image
16 Липня 2019, 21:19
Поділитися:

Борги КП «Броваритепловодоенергія» за газ у розмірі 120, 7 млн грн ставлять під загрозу теплопостачання міста Бровари у наступному опалювальному сезоні, повідомляє Департамент із комунікації НАК «Нафтогаз України». 

Як зазначають у «Нафтогазі України», наразі комунальне підприємство «Броваритепловодоенергія» накопичило борг перед НАК за спожитий газ у розмірі 120,7 млн грн та, згідно з вимогами законодавства, має самостійно припинити відбір газу.

Щоб поновити газопостачання, «Броваритепловодоенергія» має виконати вимоги постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 року №867 щодо мінімального рівня розрахунків та сплатити «Нафтогазу» не менше ніж 8,6 млн грн боргу, наголошують у НАК.

«Нафтогаз закликає міську владу Броварів вжити оперативних заходів для врегулювання заборгованості комунального теплопостачальника. Від цього напряму залежить стабільне теплопостачання житлових будинків і соціальних закладів міста Бровари наступної зими», зазначено на сторінці «Нафтогазу».

Нагадаємо, ще тиждень тому на своїй офіційній сторінці у FB КП «Броваритепловодоенергія» оприлюднило повідомлення про припинення постачання газу НАК «Нафтогаз Україна» для їхнього КП через  значну заборгованість, яка виникла «внаслідок низької дисципліни розрахунків із боку населення міста». Також у КП оприлюднили повний список боржників станом на 10 липня.Споживачів-боржників із теплопостачання (централізованого опалення та постачання гарячої води у разі її наявності)  у Броварах 5506. Найбільша заборгованість серед споживачів сягає понад 90 тис.грн.

Як повідомив журналістам «Трибуни» директор КП «Броваритепловодоенергія» Василь Андрєєв, броварчани заборгували їхньому підприємству не лише за теплопостачання, а і за технічне обслуговування внутрішньобудинкової системи, водопостачання та водовідведення. Загалом за всі надані послуги, станом на 10 липня, мешканці міста винні підприємству 31 млн грн. Ще 128 млн грн заборгувала підприємству держава за різницю в тарифах.

За словами директора КП, вони постійно звертаються до суду з листами про стягнення заборгованості зі споживачів-боржників. Однак за всіма рішеннями суду виконавча служба лише частково стягла борги, і то лише у грошовій формі, а матеріальних цінностей із боржників ніхто не вилучав.

Головне фото з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари