Болючий сезон обрізування дерев

image
28 Лютого 2020, 13:55
Поділитися:

Нова «стрижка» верби, що у міському парку, викликає подив. «Вісті» звернулися до експерта з озеленення організації «Зелена клініка» Дмитра Радюка з запитанням щодо доцільності радикального «окультурення» дерева.

«Із естетичної точки зору таке обрізування — спірне питання. Дане дерево виду верба Матсудана. Якщо не обрізувати їх, то висота може досягти 8 м, а крона 10 м у діаметрі, коли вони ростуть у сприятливих умовах. Це невибагливе дерево, яке має високий рівень зимо- та посухостійкості. Щодо цієї верби — вона росте на штучно створеному насипному пагорбі, тому немає потреби в сильній обрізці», — прокоментував експерт.

Нагадаємо, 25 червня 2019 року депутати проголосували за заборону «топінгу» (радикального обрізування дерев) терміном на 2 роки. Ініціаторами виступили кандидат біологічних наук, бориспілька Оксана Футорна та її чоловік, активіст Дмитро Футорний. Дія мораторія не стосується лише аварійних дерев. Мала бути створена спеціальна комісія, що оцінювала б, які з дерев є проблемними. Чи працює вона, наразі невідомо, але обрізка триває старим способом.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама