Близько 40% територій Київщини забруднені вибухонебезпечними предметами

image
16 Січня 2023, 11:15
Поділитися:

Фото з місця події

Внаслідок бойових дій вибухонебезпечними предметами було забруднено близько 40% території Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на допис генерала Олександра Павлюка.

З лютого силами оборони було перевірено 36,461 га території та знешкоджено 205 684 вибухонебезпечних предметів. Командувач угруповання сил та засобів оборони Києва Олександр Павлюк зазначив, що під час заходів із розмінування Силам оборони нерідко загрожує надзвичайна небезпека. 

До заборонених мін, з якими доводиться стикатись групам з розмінування, відносяться міни типу ПМН, ПМН-2, ПМН-3, також ПОМ-3 та міни типу МС-3 – міни-сюрпризи, що закладаються в поєднанні з іншими видами боєприпасів. Крім того, велика кількість протитанкових та протипіхотних мін встановлені противником з елементами невилученості, чимало – встановлено в некерованому варіанті. 

Найбільш забрудненими вибухонебезпечними предметами є території в межах Бучанського, Броварського та Вишгородського районів. Певні ділянки місцевості досі можуть нести загрозу: лісові масиви, прибережні території, узбіччя доріг. 

Нагадаємо, що у Київській міській військовій адміністрації закликали не сприймати військові навчання в Білорусі як пряму загрозу нового наступу на Київ.



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело