Благовіщення 2021 – Макарів Діловий

image
7 Квітня 2021, 17:39
Поділитися:

Сьогодні, 7 квітня, відзначається Благовіщення Пресвятої Богородиці – православне свято, віддалене рівно на 9 місяців від дати святкування Різдва. Благовіщення Пресвятої Богородиці належить до числа дванадесятих свят у православному календарі, тобто є одним із 12-ти найголовніших свят після Великодня. У цього свята є своя історія і свої правила.
Назва християнського свята «Благовіщення» походить від грецького слова «Євангеліє», що у перекладі буквально означає «добра, блага вість». У цей день Діві Марії явився архангел Гавриїл і повідомив їй благу вість, що вона стане матір’ю сина Божого Ісуса Христа.
Як святкують Благовіщення?
У день Благовіщення Пресвятої Богородиці в храмах проходять святкові служби. Богослужіння цього дня сповнене піднесених, величних і радісних гімнів, багато разів у храмі Божому звучить добре знане всім привітання архангела: “Радуйся!”.
З нагоди свята дозволяються певні послаблення у дотриманні Великого посту. Їсти можна, зокрема, страви з риби та морепродуктів.
Важливо на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці робити добрі справи, подавати милостиню, не сваритися з рідними та близькими.

Що не можна робити в день Благовіщення?

У день Благовіщення Пресвятої Богородиці варто відкласти все суєтне, побутове й зосередитися на змісті свята.
Цього дня також не рекомендується займатися важкою фізичною працею. Не варто займатися і шиттям, розчісуватися, стригтися

Джерело: Макарів Діловий