Благоустрій у Борисполі: зроблено багато

image
25 Квітня 2019, 19:01
Поділитися:

Фото Сергій Марченко

Напередодні Великодня кожна господиня прибирає в будівлі, щоб зустріти свято у чистій хаті. Готується до свята і Бориспіль. Що для цього робиться – побачили «Вісті».

Олесницьке майже готове

На Олесницькому озері чисто, там із задоволенням гуляють родини з дітьми. Туалет, з якого невідомі вирвали двері разом з цеглою, відремонтовано. Територія прибрана, укріплені береги біля каналу. Трава, що посіяна, зазеленіла. Завезли пісок для пляжу. Парасольки, які були встановлені, не задовольняють відпочиваючих, бо маленькі. Незабаром їх поміняють на сучасні і більші.

«Робота на Олесницькому зроблена величезна. Раніше тут не було ані каналу, ані моста. Зробили острів, щоб була зона відпочинку, на яку не зможуть заїжджати авто. Із ділянки біля озера вивозять сміття, там буде майданчик для пляжного волейболу. До 1 червня планується зробити велосипедну доріжку навколо озера. Велосипедна доріжка унеможливить зазіхання на територію озера з боку приватного сектора. Адже були спроби незаконного захоплення території», — зазначив міський голова Анатолій Федорчук.

Незабаром Олесницьке озеро стане зеленою зоною і улюбленим місцем дозвілля містян. У планах влади  — висадити алею верб. Роботи проводить ТОВ «Трест Бориспільсільбуд».

«Плануємо здавати в оренду будиночки, які знаходяться на центральній площі. Хай буде і підприємницька діяльність, — коментує заступник міського голови Микола Корнійчук. — Йдеться лише про оренду кіосків. Озеро і територію навколо ніхто віддавати в оренду не збирається, люди матимуть до них вільний доступ.

За словами мера, на очистку озера і його окультурення витрачено 3 млн грн із міського бюджету.

Благоустрій у Борисполі: зроблено багато

«Робимо все, крім асфальту»

Працівникі КП «ВУКГ» висаджують квіти на Європейській площі, біля РАГСу, телестудії, на Братській могилі загиблих у Великій Вітчизняній війні.

«Через кілька днів завершуємо тендер на закупівлю посадкових дерев. Плануємо закупити 600 саджанців і висадити їх біля Олесницького озера, на Книшовому комплексі, на території Академічного ліцею — це липи, дуби, клени. Закуповуємо дерева в контейнерах, тож садити їх можна і в червні, і в липні, і в серпні», — розповідає Микола Корнійчук.

Виконують роботи з озеленення працівники відділу зеленого господарства КП «ВУКГ» під керівництвом Ольги Клименко. Бригада працює цілий рік: взимку висаджують розсаду, а влітку формують квітники і доглядають за ними (квіти, які прикрашають Бориспіль, вирощені ними).

«Дуже багато роботи, працюємо зранку до вечора, втомлюємося. Висаджуємо зараз маргаритки, коли відцвітуть, посадимо інші квіти. Процес безперервний. Уся зелена справа, крім асфальту – наша, — усміхається працівниця господарства Любов Дем’янова.

Жінки скаржаться, що дошкуляють шкідники рослин, але сподіваються, що боротися з ними буде легше, адже підприємству купили новий оприскувач з радіусом дії до 10 м.

До міжнародного чемпіонату

На початку червня у Борисполі відбудеться міжнародний чемпіонат із хокею на траві. Проходитиме він на центральному стадіоні «Колос».

«Стадіон привели до ладу ще два роки тому, але зараз готуємося зустріти величезну кількість спортсменів, тож проводяться серйозні роботи. Ремонтуються туалети, буде сучасне електронне табло, відновлюється асфальт на майданчику для паркування авто. Будуть поновлені бігові доріжки з тартановим покриттям. На все виділено 1,5 млн грн», — повідомив Анатолій Федорчук.

Мер зазначив, що Бориспіль має гідно прийняти учасників міжнародного чемпіонату, проте головна мета реконструкції стадіону – дати можливість всім мешканцям міста долучитися до здорового способу життя, тому спортивна інфраструктура оновлюється і розширюється.

Дорожні роботи

На магістральній вулиці Київський Шлях кипить робота із прибирання.

«Вичищається пісок з-під бордюрів. Взимку ми висипали на вулиці міста понад три тонни піщано-сольової суміші. Тепер усе потрібно прибрати. Зараз робиться ямковий ремонт на 35 км. Такі ж роботи проводить підприємство «Євробуд» на вулицях Котляревського та Січневій, також асфальтується вул. Котляревського», — розповідає Микола Корнійчук.

Стихійні смітники на кладовищах не прибиратимуть

Наближаються поминальні дні, тож люди йдуть на кладовища прибирати могили. Часто залишається сміття на кладовищі, непотріб навіть не викидається у смітник, тож комунальникам доводиться руками збирати усе і грузити на машини.

«Звертаємося до мешканців міста: не створюйте стихійні сміттєзвалища на кладовищі. Є офіційні смітники, які прибираються. Давайте вчитися культурі і повазі один до одного. Я дам розпорядження керівнику КП «ВУКГ» не прибирати сміття в місцях, де люди повинні прибирати самі», — наголосив міський голова Анатолій Федорчук.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама