Благодійний фонд “Відбудуй Макарів” допоможе відновити будинок жительці Макарова на Київщині

image
27 Липня 2022, 18:03
Поділитися:

У Макарові волонтери привезли будівельні матеріали постраждалій від обстрілів родині, розпочинають будівництво та просять долучатися до допомоги.

27 лютого в Макарів Київськох області зайшла важка техніка окупантів, які хотіли прорватися до Києва. З кінця лютого і аж до квітня селище потерпало від постійних ракетних та артилерійських обстрілів росіян.  132 місцевих мешканців загинуло, а селище було зруйновано на 40 %.

Родина Людмили Копил стала однією з родин, чию домівку зруйнувала російська окупаційна армія. Ще недавно затишне житло перетворилося майже на руїни. Частина будинку вціліла, а в іншій – недостає декількох стін.

“Я побачила руських спочатку з хати, а потім з двору, – розповідала Людмила Михайлівна інформагенству Ukrinform. – Вони їхали на танках з червоним прапором, а  солдат було багато, як грибів. Потім нашою вулицею проїхав якийсь їхній начальник на «бобіку» і  роздивлявся по сторонах… А потім вони почали гатити по нас.”

17 березня в хату Людмили Копил, де вона проживала з сином і мамою, прилетів один, а потім і другий снаряд. Лди залишились живі, а будинок було втрачено. Після цього родина змушена була переїхати до сусідів, а згодом тимчасово виїхати з громади. Повернувшись, люди не втратили надії, розгрібати завали допомогли волонтери.

А у вівторок 26 липня 2022 року волонтери благодійного фонду “Відбудуй Макарів” разом з активістами громадської організації “Солом’янська платформа” привезли для постраждалої родини та розвантажили будівельних матеріалів на загальну суму близько 20 тис. грн. На території волонтери продовжують розчищення та вже в середу 27 липня розпочнуть відбудову.

Раніше саме завдяки волонтерам про родину Людмили Михайлівни дізналися представники  ООН, що приїжджали на Київщину. Недавно передали новий холодильник, мікрохвильову піч і набір посуду.

У фонді “Відбудуй Макарів” розповіли, що зараз вони мають і інших підопічних з громади, де волонтери також здійснюють чи здійснили розчищення завалів і території. Амбітною метою фонду є залучення коштів, матеріалів, сил та ресурсів для якнайшвидшої відбудови селища та громади.

Наразі БФ “Відбудуй Макарів” потребує ще трьох, бажано однакових, металопластикових вікон для пані Людмили, можливо бувших у використанні. Якщо є можливість віддати для доброї справи, їх приймуть у фонді. В іншому випадку, фонд готовий придбати їх за прийнятною ціною.

Допомогти у відбудові будинку Людмили Копил та інших будинків Макарівської громади можна за реквізитами на сайті фонду.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що у Макарівській громаді Київської області стався вибух, загинув підліток.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело