Благодійна організація «Remar Ukraine» п’ять разів на тиждень годує по пів тисячі ірпінців (відео)

Благодійна організація «Remar Ukraine» п’ять разів на тиждень годує по пів тисячі ірпінців (відео)
15 Травня 2024, 13:27
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Ірина, волонтерка благодійної організації «Remar Ukraine»:

«Гороховий суп, гречка та підливка з яловичини в томатному соусі. Ну і чай, салат, хліб».

Такий обід для мешканців Ірпеня цього разу приготували волонтери благодійної організації «Remar Ukraine». На цій просторій кухні, у приміщенні Ірпінського фахового коледжу НУБіП. Саме тут вже понад пів року працює соціальна їдальня «Remar Ukraine». Із понеділка по п’ятницю волонтери цієї організації готують сніданки та обіди для містян, які цього потребують.

Андрій Воробець, координатор благодійної організації «Remar Ukraine» у Київській області:

«Стабільно в нас харчується по реєстрації, яку ми бачимо, близько 450 людей. Починали ми з близько 300 людей. І потроху люди почали передавати іншим людям, хто цього потребує. Вони почали приходити, заходити».

Харчуються тут за спеціальними талонами. Їх волонтери видають на місяць. У пріоритеті благодійної організації – допомога людям похилого віку, з інвалідністю та тим, що опинилися у складних життєвих обставинах. Втім, волонтери кажуть – із радістю годують всіх, хто до них приходить.

Олег, студент Ірпінського фахового коледжу НУБіП:

«Взагалі прекрасно. Важливо для більшості людей, що є така можливість – прийти й поїсти».

А тим, хто не має можливості прийти сам, їжу можуть передавати друзі чи рідні.

Андрій Воробець, координатор благодійної організації «Remar Ukraine» у Київській області:

«Одного разу прийшли люди і сказали: «У нас є лежача бабуся. Ви можете на неї виділити порцію? Ми подумали, що так, в принципі ми це можемо зробити. І люди почали приходити і реєструвати тих, хто не може сюди прийти. Тому що основна наша задача – нагодувати тих, хто прийдуть».

Щоб щодня годувати пів тисячі людей, волонтери співпрацюють із низкою інших благодійників. Працює організація «Remar Ukraine» під патронатом міжнародної іспанської організації «Remar S.O.S». Таку кількість їжі для мешканців Ірпеня готує ця невелика, але дуже дружня команда. Із самого початку до неї долучився Ренато – волонтер із Бразилії.

Ренато, волонтер благодійної організації «Remar Ukraine»:

«Я був частиною нашої відповідальної команди «Remar S.O.S» у Бразилії. Коли почалася війна в Україні – частина нашої команди приїхала сюди. Я розумію, як важливо – допомагати тим, хто цього потребує, тому я тут», – зазначив волонтер.

Світлана, мешканка Ірпеня:

«Вони всі прекрасні дуже люди. Якби нам таких команд сюди більше, то взагалі було б дуже чудово. Я дуже їм вдячна за все, що вони роблять тут».

Щоб безкоштовно харчуватися в соціальній їдальні, необхідно отримати талон на місяць. Для цього потрібно просто прийти за адресою – вулиця Івана Драча, 11 та звернутися до волонтерів «Remar Ukraine».



Джерело: ITV