Бюджет Києва 2024 має бути про допомогу захисникам України, а не про розкіш для киян – петиція

image
16 Жовтня 2023, 16:19
Поділитися:

16 жовтня 2023 г. 16:04

Кияни, що підтримали відповідну електронну петицію, вимагають від бюджетної комісії Київради та Київської міської держадміністрації (КМДА) планування бюджету столиці на 2024 рік, виходячи з пріоритетів воєнного часу, а не забагаток і проектів, що не є питаннями виживання.

Про таку позиціюKВ дізналася з електронної петиції №12505, розміщеної автором (Юлія Нікітіна) на Офіційному порталі Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Цієї осені департаменти КМДА та депутати бюджетної комісії Київради почнуть планувати новий бюджет і ми не хочемо, аби киянам було за нього так само соромно, як за попередній. Бюджет Києва наповнюється з наших із вами податків – він має витрачатися на те, що важливо для нас.

Ми вимагаємо зміни підходу до планування бюджету міста Києва, цільових програм та Програми економічного і соціального розвитку Києва.

Ми вимагаємо відмови від проектів, які не є питаннями виживання, або адекватної необхідності для мешканців столиці та радикального збільшення видатків на допомогу фронту, реабілітацію поранених, безпеку мешканців і забезпечення гідного життя маломобільних груп населення у місті”, – сказано в петиції.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Її авторка зазначає, що у 2023 році бюджет Києва, найбагатшого міста України, був зовсім не схожий на бюджет воєнного часу: “Наше місто виділяло шалені кошти на будівництво нових автомобільних розв’язок, реконструкції підземних переходів, купівлю нових автомобілів для “гаражу КМДА”, нагородні годинники від мера Києва, та інші витрати, які в умовах жорстокої війни не можна назвати інакше ніж розкішшю. На одну розв’язку на Богатирській у початковому бюджеті було закладено більше грошей, ніж на всі напрямки допомоги фронту”.

Читайте: КМВА затвердила реконструкцію розв’язки на Оболоні з майже двохмільярдним кошторисом

“Публічний осуд змусив Київраду та КМДА відмовитися від частини цих планів та дещо збільшити допомогу фронту. Але радикального перегляду бюджету так і не відбулося, і нові розв’язки все одно виявилися важливішими за фронт, лікування поранених, розвиток мережі укриттів та забезпечення безбар’єрності міста для ветеранів та постраждалих від російських атак”, – йдеться у петиції.

Додамо, станом на час публікації новини петиція зібрала 3895 з 6000 голосів (необхідних для розгляду петиції столичною владою). На підписання петиції лишається 18 днів.

Читайте: Нові видатки на оборону: Київрада вчергове відкоригувала бюджет-2023 і Програму соцекономрозвитку

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона