Біогаз – з листя: у столиці побудують спеціальну установку

image
19 Червня 2019, 08:15
Поділитися:

Київ продукує 120 тисяч тонн опалого листя щороку.  Тому у столиці спорудять спеціальну установку, яка дозволить отримати біогаз із рослинних решток, поступово вирішить проблему із їх накопиченням і питанням утилізації. Про це йдеться на сайті мерії.

Начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований зазначив, що ринок біогазу на сьогодні найбільш розвинений у Європі, адже саме країни ЄС першими впровадили програми переходу до альтернативних джерел енергії. 

– Україна підписала Паризьку угоду у рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату ще у 2016 році. Наразі потрібно вжити заходи зі зменшення вуглекислого газу в атмосферному повітрі до 2020 року, тому влаштування цієї системи з переробки рослинних залишок – пілотний проект, який покликаний вирішити питання із масового накопичення опалого листя, – зазначив Андрій Мальований.

Фахівці фінської компанії Metener – європейського розробника біогазових установок – надали рекомендації з питань установки комплексу, оглянули місце його можливого розташування.

Біогаз є відновлювальною та стійко виробленою енергією. Серед усіх видів транспортного палива біогаз володіє найменшим ефектом парникового газу та найкращою виробничою ефективністю. Із біогазом рециркулюється не лише вуглець, але й поживні речовини, а кінцевий продукт використовується як добриво.

 

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ