Білоцерківці вшанували День державного прапора

image
23 Серпня 2023, 15:38
Поділитися:

23 серпня українці відзначають День державного прапора. Один із державних символів України ввібрав усе блакить мирного неба та золото колосся.

23poch

Сьогоднішнє свято Україна відзначила без масових заходів через загрозу ракетних ударів по українських містах. Проте невелика офіційна церемонія підняття державного прапора відбулася й у Білій Церкві біля міськради. У ній взяли участь і депутати Білоцерківської міської ради, а також молодь міста та рідні загиблих військовослужбовців.

На початку заходу вшанували пам’ять всіх загиблих хвилиною мовчання, а затим виконали Гімн України.

Також рідні загиблих воїнів встановили прапорці з їхніми прізвищами на галявині біля флагштоку з прапорами. Відтак й надалі всі охочі зможуть прийти у будь-який час і самостійно встановити такі прапорці на пошану та пам’ять загиблих захисників України.

pidn

Варто пам’ятати, що синьо-жовті кольори на прапорі мають щонайменше тисячолітню історію і сягають часів Київської Русі та Галицько-Волинського князівства. Утвердження ж синьо-жовтого прапора як державного відбулося із проголошенням Української Народної Республіки. Радянська влада саджала за грати тих, хто смів згадувати про історичний прапор України.

ridni23

Та не зважаючи на всі зусилля комуністів, українців розгортали синьо-жовтий стяг. Вперше він замайорів на фестивалі «Червона Рута» в 1989 році. Затим прапор офіційно підняли на ратуші міста Стрий 14 березня 1990 року. А в Києві прапор було піднято над міською мерією 24 липня 1990 року. 23 серпня 1991 року народні депутати внесли синьо-жовтий український прапор у сесійну залу Верховної Ради, а вже 4 вересня його урочисто підняли над будівлею парламенту.

dep23

Джерело: Новини Білої Церкви — БЦ News — БЦ News