Білоцерківські гімнасти виграли срібну нагороду на цирковому фестивалі у Монте-Карло

image
12 Лютого 2019, 11:57
Поділитися:

Білоцерківські повітряні гімнасти Артем Любаневич та Олег Шакіров здобули срібну нагороду на міжнародному цирковому фестивалі у Монте-Карло — районі Монако. Дует виконав номер із ременями під шатром.

Нагороду особисто вручала принцеса Монте-Карло – Стефанія Марія Єлизавета, яка очолює організаційний комітет Міжнародного фестивалю цирку, повідомляє gazeta.ua.

Майстер спорту міжнародного класу Артем Любаневич та майстер спорту Олег Шакіров стали першими в історії Білої Церкви, хто виборов високу нагороду в цирковому мистецтві – «Срібного Клоуна» та навіки вписав свої імена в історію циркового світу.

Цей фестиваль проходить щороку. Цього разу у ньому взяли участь 150 артистів із 15 країн.

— Мало хто у світі може повторити номер, який ми поставили, — розповідає майстер спорту міжнародного класу зі спортивної гімнастики Артем Любаневич, 30 років. — Придумали його вісім років тому і з того часу відточуємо. Виступаємо на висоті до 10 метрів. Без страховки.

— У номері один артист сідає на шпагат у повітрі, ставши ногами на ремені. За його голову тримається другий і піднімається дороги ногами. Тримається на одній руці, — розповідає автор трюку, режисер-постановник Національного цирку України Марія Ремньова.

— Я запропонувала Артему та Олегу виступити на одній руці. Нас назвали божевільними, але хлопці впорались.

Джерело: Новости Білої Церкви