Білоцерківська громада планує витратити 129 млн гривень на реконструкцію водопроводу

image
24 Грудня 2021, 12:41
Поділитися:

24 декабря 2021 г. 12:36

Білоцерківська громада протягом трьох років витратить 129 млн гривень на модернізацію систем водопостачання та водовідведення. Відповідну програму затвердила Білоцерківська міська рада наприкінці року.

Про це KV стало відомо з рішення “Про затвердження Програми забезпечення населення Білоцерківської міської територіальної громади питною водою в достатній кількості та сталим водовідведенням на 2022 -2024 роки” від 25 листопада.

“Метою Програми є: покращення забезпечення населення Білоцерківської міської територіальної громади питною водою в достатній кількості та сталим водовідведенням, реформування та розвиток водопровідно-каналізаційного господарства, підвищення ефективності та надійність його функціонування, поліпшення екологічної ситуації в населених пунктах Білоцерківської міської територіальної громади, відновлення, охорона та раціональне використання джерел питного водопостачання”, – зазначається у документі.

Всього впродовж 2022-2024 років Білоцерківська громада планує витратити 129 млн гривень на вдосконалення водопроводу та каналізації.

в Телеграм

Найбільше коштів виділять на реконструкцію мереж водопостачання і водовідведення та окремих їхніх ділянок (близько 30,6 млн гривень). Також планується закупити спецтехніку: трактори з причіпом, екскаватори, насосне обладнання, самоскиди, Лабораторії ВЕТЛ на суму біля 10 млн гривень.

Варто зазначити, що в попередній програмі на 2021-2023 роки планувалося витратити 290 млн гривень, що майже вдвічі більше за те, що відведено на 2022-2024 роки. Тоді на реконструкцію мереж водопостачання і водовідведення та окремих їхніх ділянок виділили 45,6 млн гривень.

Нагадаємо, раніше KV писала, що жителі Білої Церкви нерідко жаліються на якість води та роботи водопровідних мереж. Нерідко в місті спалахують скандали, є й ті, хто вказує, що місцевим водоканалом нині керує не місто – він перебуває в концесії. Коригувати ціну на воду чи вплинути на ці процеси місто не може. Тарифи на водопостачання та водовідведення називають одними з найвищих на Київщині.

Читайте: Стратегічні об’єкти мають залишитися в комунальній власності Білоцерківської ОТГ, – член ВО “Свобода” Богдан Пущак

Фото: Чернівецький Промінь

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона