Білій Церкві – від Ірпеня: подяка за дружнє плече та участь у відбудові

image
29 Березня 2024, 16:27
Поділитися:

Головна  /  Білій Церкві – від Ірпеня: подяка за дружнє плече та участь у відбудові

|  29. 03. 2024

З початком повномасштабного вторгнення міста півночі Київщини, серед яких Ірпінь, стали першими, хто постраждав від ворожої агресії з боку росії, пережив звірства військових рф та ворожу окупацію. Однак, після деокупації, незважаючи на труднощі, невеличке містечко повертається до життя, поступово відновлюючи свою інфраструктуру та дух.

28 березня вважається днем початку відродження Ірпінської громади та нової боротьби – боротьби за відбудову міста-героя Ірпеня. Саме цього дня до міста завітали парламентарі, урядовці, посли країн-партнерів, представники організацій, фондів та бізнесів з усього світу – всі ті, з ким місто об’єдналося заради відбудови. Серед них були і представники Білоцерківської місцевої влади.

Подяку від імені всієї Ірпінської громади – за потужну підтримку, непохитну позицію, дружнє плече та вагому участь у відбудові Ірпеня і відродженні України – було передано і Білоцерківському міському голові Геннадію Дикому. На своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» він зазначив:

«Дуже дорога Подяка від Ірпінської громади. Зараз страшно навіть згадувати ті дні, а два роки тому жодного сумніву не виникло, чи потрібно допомагати. Звичайно, всі можливі і наявні ресурси відразу були кинуті на відбудову деокупованої Київщини. Якщо не допомагати найближчим сусідам у біді, то хто ж тоді, за потреби, допоможе нам? Лише разом ми, українці, справжня сила! Лише разом – переможемо!»

Варто відмітити, що Білоцерківська громада формувала добровольчі батальйони, які розчищали завали від зруйнованих будівель, понівеченої техніки тощо. Наші аварійні бригади відновлювали життєзабезпечення та комунікації. Також навесні 2022 року систематично відправлялися машини з продуктовими наборами. І взагалі наша громада допомагала усім необхідним, чого потребували ірпінчани.

Міський голова міста-героя Ірпеня Олександр Маркушин, у свою чергу, відмітив у соцмережі, що хоч роботи та нових викликів ще дуже багато, але з такою потужною довірою і підтримкою держави та іноземних партнерів Ірпінська громада точно матиме сили та натхнення відновити не лише себе, а й всю Україну!

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт