Біля Північного мосту спіймали жадібних рибалок, які наловили забагато судаків

image
20 Жовтня 2020, 14:27
Поділитися:

Близько 10 тисяч гривень сплатять до держбюджету недобросовісні рибалки, які «натягали» судаків понад дозволеної норми. Двох порушників спіймали ввечері 19 жовтня на Канівському водосховищі біля Північного мосту в Оболонському районі.

Як повідомили в Управлінні Держрибагентства у Києві та області, чоловіки незаконно добули майже 25 кілограмів судаків та завдали понад 9 тисяч гривень збитків.

– Так, о 17 годині виявлено громадянина, який виловив 13,2 кг риби, чим перевищив дозволену норму вилову на 10,2 кг (7 судаків). Сума збитків, нанесених рибному господарству становить 3 570 гривень, – розповіли рибпатрульні.

Згодом о 21 годині спіймали ще одного порушника, який перевищив добову норму вилову на 14,5 кг. Чоловік встиг витягти 11 судаків. Завдані ним збитки складають 5 610 грн.

На жадібних прибалок складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Кожному браконьєру загрожує штраф від 340 до 680 гривень.

Але доведеться ще відшкодувати збитки за незаконно виловлену рибу. Вони розраховуються згідно чинних такс. Наприклад, судак оцінений у 510 грн. За кожного незаконно виловленого сома доведеться сплатити 425 грн, коропа – 306 грн, плітку  – 85 грн.

Нагадаємо, що добова норма вилову на одного рибалку складає не більше 3 кг або один трофей, якщо вага однієї рибини понад 3 кг. Раків дозволено добувати не більше 30 штук на одну особу за добу.

Нагадаємо, під Києвом у Десну випустили майже пів тонни риби.

Олександр Михайлов

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ