Біля озера в парку «Перемога» встановили 13 шезлонгів. Та це – не остаточна кількість

image
27 Серпня 2019, 19:19
Поділитися:

До Дня Незалежності в парку «Перемога» КП «Бровари-Благоустрій», яке є балансоутримувачем парку, встановило 7 «напівлежачих» та 6 «сидячих» шезлонгів. Однак ця кількість не остаточна, кажуть комунальники, – роботи із встановлення тривають.

Про те, що до Дня міста – 21 вересня – у парку «Перемога» облаштують шезлонги, журналістам «Трибуни» розповів директор КП «Бровари-Благоустрій» Олександр Галицький. Власне, це була його ініціатива встановити шезлонги на зелених зонах біля озера задля покращення комфорту відпочинку броварчан. 12 липня КП «Бровари-Благоустрій» в особі Олександра Галицького підписало із ФОП «Женков С.Ю» договір на послуги із встановлення садово-паркової архітектури (шезлонгів) у парку «Перемога». Сума договору склала 198 тис.грн. Це перше серйозне придбання комунальників за власні кошти, які вдалося виручити від надання в орендне користування місць для розташування об’єктів торгівлі на території парку. Так, із початку року КП уклало 26 договорів на право розміщення об’єктів торгівлі на території парку. За цими договорами «Бровари-Благоустрій» отримало на рахунок підприємства  349 347, 14 грн. Власне, з цієї суми частина і пішла на утримання парку «Перемога». А саме, на «облаштування зони відпочинку громадян, модернізацію системи електропостачання парку (збільшення вихідної потужності), проведення робіт із благоустрою території парку». Безпосередньо облаштування зони відпочинку громадян – придбання і встановлення шезлонгів – обійшлося підприємству в 198 тис. грн.  На сьогодні в парку за мотузковим містечком біля озера встановлено 7 «напівлежачих» та 6 «сидячих» шезлонгів.

Однак Олександр Галицький зауважує, що це не остаточна кількість. Скільки саме шезлонгів заплановано встановити та яка вартість одного, комунальник не поточняє – обіцяє розкрити «карти» після завершення всіх робіт. 

Попри те, що озеро в парку штучне і купатися там заборонено, частина містян усе ж купається. За останніми даними міжрайонного відділу лабораторних досліджень, в озері в 5 разів більше кишкової палички, ніж це допускають норми. Та частина містян більш свідоміші: біля водойми просто загоряють чи відпочивають. Шезлонги вже знайшли своїх шанувальників – батьків із дітьми та молодь. Останні кажуть, що до облаштування шезлонгів традиційно відпочивали на лавках або ж брали із собою попиночки, щоб посидіти на траві. Відтепер відпочинок став для них значно комфортнішим. 

Про чистоту зони відпочиваючі обіцяють дбати. Однак за три останні дні, відколи облаштували зону, біля шезлонгів комунальники прибрали не одну пусту пляшку з-під пива і води та різноманітні папірці.

Попри небережливе ставлення частини відпочиваючих до спільного майна, у тому числі й до урн, унітазів та рукомийників у громадських туалетах, які постійно розбивають, комунальники планують продовжити облаштувовути парк. Зокрема, фотозонами. Так, планують їх зробити у вигляді сердечок із квітів, а також встановити спеціальні лавки, де можна підзарядити «мобільний».

Наразі в КП приймають пропозиції та побажання містян щодо покращення парку. Пропозиції можна залишати в коментарях під матеріалом, телефонувати (04594) 5-02-26 або ж надсилати на адресу: м. Бровари, вул. Олега Оникієнка, 2, КП «Бровари-Благоустрій». Однак пропозиції мають бути комунальникам «по кишені»: у межах 100-150 тис.грн.

 Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари