Біля озера в парку «Перемога» встановлять шезлонги. І не тільки

image
23 Серпня 2019, 12:57
Поділитися:

Встановлення шезлонгів на зелених зонах біля озера  ініціатива Олександра Галицького, директора КП «Бровари-Благоустрій». Це перше «серйозне» придбання комунального підприємства, що є балансоутримувачем парку «Перемога», за власні кошти, які вдалося виручити від надання в орендне користування місць для розташування об’єктів торгівлі на території парку. Що ще планують придбати в парк «Перемога» комунальники та чи враховуватимуть  побажання містян, які відпочивають у парку, – читайте в нашому матеріалі.

12 липня КП «Бровари-Благоустрій» в особі директора Олександра Галицького підписало із ФОП «Женков С.Ю» договір на послуги із встановлення садово-паркової архітектури (шезлонгів) у парку «Перемога». Сума договору складає 198 тис.грн.

Підприємство, яке зареєстровано в Одесі, було єдиним учасником торгів на «Прозорро», і , відповідно, стало переможцем.

Згідно з договором, 50% КП має заплатити авансу, ще 50%  – після надання послуг.

Як розповів Олександр Галицький журналістам «Трибуни», встановити в парку шезлонги – це його ініціатива. Це перше «серйозне» придбання за кошти підприємства, виручені від надання в орендне користування місць для розташування об’єктів торгівлі на території парку. Нагадаємо: озеро в парку штучне і купатися там заборонено. За останніми даними міжрайонного відділу лабораторних досліджень, в озері в 5 разів більше кишкової палички, ніж це допускають норми. Однак деякі відвідувачі парку на заборони не зважають.

Як повідомили в КП «Бровари-Благоустрій» у відповіді на інформаційний запит журналістів «Трибуни», станом на 31 липня 2019 року, підприємство уклало договори про надання в користування місць для розташування літніх майданчиків на території  Броварів із 6 підприємцями, а для розташування МАФів на конкурсній основі – із 14 підприємцями (29 місць).

Загалом, станом на 31.07, КП уклало  39 договорів, а кількість місць для здійснення торгівельної діяльності (без літніх майданчиків) становить 33. І заробило від оренди 208 647, 61 грн. Як зазначено у відповіді, «отримані кошти було витрачено на господарську діяльність комунального підприємства «Бровари-Благоустрій»». Що стосується об’єктів підприємницької діяльності, розміщених у парку «Перемога», то в КП повідомили про укладення 26 договорів на право розміщення об’єктів торгівлі на території парку. За цими договорами комунальне підприємство отримало на рахунок підприємства  349 347, 14 грн. Власне, з цієї суми частина і пішла на утримання парку «Перемога», вказано у відповіді. А саме, на «облаштування зони відпочинку громадян, модернізацію системи електропостачання парку (збільшення вихідної потужності), проведення робіт із благоустрою території парку». Безпосередньо облаштування зони відпочинку громадян – придбання і встановлення шезлонгів – обійшлося підприємству в 198 тис. грн.

За інформацією Олександра Галицького, шезлонги встановлять на зелених зонах біля озера, де звикли відпочивати броварчани. Це має покращити комфорт відпочинку людей, зазначає комунальник.

Паркові архітектури будуть із дерева та металу, який кріпитиметься до фундаменту, розповів директор КП. Заплановано встановити шезлонги двох видів: «напівлежачі» та «сидячі». Однак, який саме вони матимуть вигляд, – невідомо. Також невідомо, яку кількість шезлонгів встановлять і яка вартість одного; директор «Бровари-Благоустрій» цієї інформації не поточнив. Не відповіли на це запитання і у ФОП «Женков С.Ю».

Садовий шезлонг. За описом, можливо і такий

Та це не остання ініціатива комунальників, каже Галицький: у парку планують облаштувати і фотозони, наприклад, у вигляді сердечок із квітів, та спеціальні лавки, де можна підзарядити «мобільний». Загалом, каже директор КП, вони готові приймати до розгляду пропозиції (петиції) від містян: як саме їм би хотілося покращити парк? Однак наголошує: пропозиції мають бути комунальникам «по кишені»: у межах 100-150 тис.грн.

Згідно з договором, кінцевий строк виконання робіт – 31 грудня, однак, за словами Галицького, комунальники очікують  завершення робіт уже до 1 вересня, щонайдовше – до Дня міста – 21 вересня.

 Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари