Біля метро “Житомирська” масово зносять МАФи

image
15 Червня 2023, 21:24
Поділитися:

15 червня 2023 г. 20:27

На Берестейському проспекті столиці проводиться демонтаж тимчасових споруд (малих архітектурних форм, МАФ), на які Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (КМДА) анулював дозвільні документи. Столична влада нарікає на порушення вимог розміщення МАФів.

Про цеKВ довідалась з повідомлення на Офіційному порталі Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Інспектори благоустрою перевірили величезну конструкцію з тимчасовими спорудами, яка розташована неподалік від входу у підземний перехід до станції метрополітену “Житомирська”. Під час перевірки було виявлено, що ця споруда значно перевищує встановлену площу вказану у паспортах прив’язки. Вона займає цілих 700 кв. м”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Цитуючи директора міського департаменту благоустрою Михайла Буділова, портал зауважує: “Незважаючи на те, що перехід до станції метрополітену наразі не працює, розміщення такої торгової споруди у столиці є неприпустимим. Це виглядає неестетично та загромаджує громадський простір”.

“Тим паче, – каже Буділов, – наразі проводяться роботи з благоустрою території вздовж Берестейського проспекту, який є однією з найбільших транспортних магістралей Києва”.

Як інформувала KВ, у квітні 2023 року Київрада не погодила продовження строку дії основних дозвільних документів у сфері розміщення тимчасових споруд (ТС, кіоски, МАФи) – паспортів прив’язки ТС, та заборону на розірвання односторонньому порядку договорів на сплату власниками таких ТС пайової участі.

Читайте: У Київраді знов провалили голосування за “мораторій на демонтаж кіосків”

Фото: Офіційний портал Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона