Біля Гостомеля відкрили пам’ятник льотчику, який загинув в бою з окупантами

image
26 Лютого 2023, 14:35
Поділитися:

Фото з місця події

Учора, 25 лютого, в лісі поблизу села Глібівка, що неподалік Гостомеля було відкрито пам’ятник льотчику 299 бригади підполковнику Геннадію Матуляку

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на пресслужбу 299 бригади тактичної авіації.

Геннадій Матуляк народився 29 квітня 1977 року у селі Мартинівське Вознесенського району Миколаївської області. Вонад 20 років провів за важелями бойових літаків, керував МіГ-29, Л-39, Су-25.

З першого дня великої війни пілот знищував ворожі колони на Херсонщині і на рідній Миколаївщині. Зранку 25 лютого 2022 року на північ від Києва в районі міста Гостомель Геннадій Матуляк знищив колону техніки російських окупантів, але під час повітряного бою російський винищувач влучив у штурмовик Геннадія.

Льотчик намагався відвести літак, аби захистити село. Та після другого влучання літак і пілот спалахнули. Машина впала за кілька кілометрів від села Глібівка. Чоловіка поховали жителі окупованого тоді населеного пункту. 16 квітня 2022 року перепохований у місті Миколаєві. 

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі підполковнику  Геннадієві Матуляку присвоєно звання Герой України посмертно. У Геннадія залишилася дружина Ольга та двоє дітей — син Руслан та донька Софія.

Нагадаємо, що 24 лютого у Макарівській громаді провели марафон пам’яті за всіма загиблими у російсько-українській війні.



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело