Біла Церква відчуває хвилі добра, любові, мистецтва, бо у Білій Церкві – мистецький фестиваль «АРТ-ПАНОРАМА»

image
4 Липня 2019, 16:39
Поділитися:

Головна  /  Біла Церква відчуває хвилі добра, любові, мистецтва, бо у Білій Церкві – мистецький фестиваль «АРТ-ПАНОРАМА»

|  04. 07. 2019

04 липня в Білій Церкві відбулася презентація книжкової виставки провідних українських видавництв, яка відбуватиметься в місті з 04 по 06 липня у рамках I-го мистецького фестивалю «АРТ-ПАНОРАМА».

У відкритті заходу взяли участь народний депутат України, ініціатор проведення фестивалю Хвича Мепарішвілі, який наголосив, що Біла Церква має великі національно-культурні традиції, тому таке мистецьке свято буде актуальним, адже розширить знання  білоцерківців  та гостей міста про сучасне українське видавництво, дозволить поринути у світ різножанрової музики, ознайомить із  стародавніми, подекуди майже забутими  видами мистецтва. Висловив слова вдячності всім, хто долучився до організації свята та наголосив, що завжди робитиме все можливе задля культурного розвитку м. Біла Церква.

Під час презентації також виступили заступник міського голови Катерина Литвиненко, начальник відділу культури та туризму Білоцерківської міської ради Юлія Ковальська, арт –директор Фестивалю Ігор Подолянець та інші організатори мистецького свята. Вони розповіли про ідею створення такого заходу, побажали білоцерківцям отримати незабутніх вражень від фестивалю, дізнатися нового та брати активну участь на всіх його локаціях, висловили слова вдячності народному депутату України Хвичі Мепарішвілі за сприяння проведення  мистецького фестивалю саме  у Білій Церкві.

Низка учасників ART-толоки розповіли про свої  локації, що представлені на території парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка, запросили всіх бажаючих ознайомитися із своїми надбаннями, книгами історичного, художнього напрямку, які друкуються в Україні,  побувати в тематичних лекторіях, взяти участь у майстер-класах з бісероплетіння, плетіння із соломи, кукурудзи, гончарства, створення витинанок, малювання по склу, виготовлення ляльок-мотанок та ін.

Нагадуємо, що в ході проведення І-го мистецького фестивалю «АРТ-ПАНОРАМА» передбачено проведення численних заходів різноманітних напрямків. На сцені біля БРУМу відбуватимуться концерти «Музики без кордонів» відомих українських гуртів у стилях українського фольклору,  почуємо стародавню музику, героїчні епоси та аутентику,  авторські пісні сучасних виконавців,  запальний цигансько-український денс та виступи відомих рок-гуртів.

У будинку органної та камерної музики для любителі класики відбудуться концерти на теми: «Від Баха до Бітлз», «Прогулянка та загублене танго», «Навколо світу за 80 хвилин».

У Київському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. П.Саксаганського  для наймолодших білоцерківців відбудуться вистави лялькових театрів України.

Завершиться фестиваль Купальським святом,  яке об’єднає давнину і сьогодення на березі Росі. Отож, фестиваль згуртує різні види та жанри мистецтв, кожен охочий знайде щось цікаве для себе.  Детальна програма фестивалю тут. Вхід на всі заходи вільний.

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/Art.Pan.Fest

Приходьте, і не пошкодуєте! Відпочивайте, радійте, розвивайтеся!

Фотогалерея

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт