Більшість боржників взяли на себе зобов’язання погасити заборгованість

image
21 Червня 2019, 07:45
Поділитися:

Більшість боржників взяли на себе зобов’язання погасити заборгованість По завершенню опалювального сезону працівниками Комунального підприємства «Готельно-гуртожитковий комплекс» проведено комплексну роботу по сплаті заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Боржникам роз’яснено, що з 01.05.2019 року введено в дію норму, відповідно до ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», в якій зазначено, що у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги, споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення.

Більшість боржників взяли на себе зобов’язання погасити заборгованість за житлово-комунальні послуги до початку нового опалювального сезону.

На боржників, які не йдуть на контакт по сплаті боргу, у травні місяці підприємством подано до Києво-Святошинського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Київській області заяви про відкриття виконавчих проваджень, які виконуватимуть рішення суду в примусовому порядку відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».

До мешканців, у яких не приватизоване житло та які не виконують взяті на себе договірні зобов’язання по оплаті житлово-комунальних послуг, найближчим часом будуть подані позовні заяви про розірвання договору найму, стягнення заборгованості по оплаті за житло та про виселення без надання іншого житла.

 

Юрист КП «Готельно-гуртожитковий комплекс»

Євгеній Пантель

Джерело: Офіційний веб-сайт Вишневої міської ради