Більше тисячі ліфтів експлуатують без дозволу в Голосіївському районі

image
5 Листопада 2019, 09:19
Поділитися:

У Голосіївському районі перевірили утримання ліфтів. Інспектори ГУ Держпраці у Київській області виявили, що КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва» не має дозволу на експлуатацію 1058 ліфтів.

– На виконання доручення Прем’єр-міністра України та окремого доручення Голови Держслужби України з питань праці щодо забезпечення проведення у 2019 році позапланових перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері технічного обслуговування ліфтового господарства головними державними інспекторами відділу нагляду за об’єктами котлонагляду Головного управління Держпраці у Київській області проводилася позапланова перевірка комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва», яке має на балансі 1058 ліфтів, – зазначили у Держпраці.

Посадові особи перевіряли дотримання вимог законодавства з питань охорони праці і промислової безпеку. Під час перевірки виявлено 5 порушень, а саме: відсутній дозвіл на експлуатацію 1058 ліфтів, не проведено експертні обстеження понад 600 ліфтів, не проведено періодичного та позачергового технічного огляду ліфтів, не проведено електрозаміри.

Після завершення перевірки, головні державні інспектори склали акт, вручили обов’язковий до виконання припис. КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва» надано місяць на усунення виявлених під час позапланової перевірки порушень.

Якщо вимоги припису не виконають, то до суб’єкта господарювання застосують санкції, передбачені законодавством.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ