Більше радіоточок в українських квартирах не буде

image
6 Березня 2019, 18:36
Поділитися:

В Україні планують вилучити застарілу радянську норму щодо необхідності обов’язково проектувати радіоточки в кожній квартирі. Відповідна пропозиція міститься у проекті нових ДБН.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«У наших будівельних нормах досі містяться такі застарілі вимоги, як обов’язкове облаштування радіоточок у кожній квартирі. Звичайно, що зараз таке зобов’язання недоцільне та неактуальне. І до того ж це зайві витрати на оплату квартири. Яка наша пропозиція? Відмінити обов’язкове влаштування цих радіоточок у кожній квартирі, але залишити проектування таких установок по одній на будинок, щоб у разі екстрених та інших надзвичайних ситуацій черговий або консьєрж будинку міг оперативно отримати інформацію та сповістити жителів», – написав він.

Лев Парцхаладзе додав, що сьогодні для отримання та передачі інформації у разі можливих екстрених та інших надзвичайних ситуацій використовується мобільний зв’язок. Проте у випадках, коли такий зв’язок заглушується або блокується, радіоточки є альтернативою.

Читайте також: В Україну прибули військові аташе з понад сорока країн світу

Читайте також: У наступні 3 роки в усіх районах столиці реконструюють 189 застарілих світлофорів

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV