Більше ніякого “шансону” в громадському транспорті: Кабмін обмежив використання музики в маршрутках та таксі

image
10 Травня 2023, 12:07
Поділитися:

10 травня 2023 г. 12:02

Кабінет міністрів Дениса Шмигаля прийняв постанову, яка передбачає обмеження використання музики в автобусах та таксі. Музику водії можуть вмикати тільки, якщо пасажир не заперечує.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомляють в міністерстві, Кабмін на вчорашньому засідання вніс зміни до “Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту”, згідно з якими, водії автобусів мають право не допускати до салону пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Також водіям заборонено вмикати в автобусах музику або фільми. Це дозволено, якщо в салоні є навушники або ж на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів. Нововведення стосуватимуться також таксі. Музику водії можуть вмикати тільки, якщо пасажир не заперечує”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що постанову було прийнято на виконання закону щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора, який Верховна Рада підтримала влітку минулого року.

Нагадаємо, 20 червня Верховна Рада прийняла в цілому як закон законопроект Микити Потураєва та його колег по гуманітарному парламентському комітету про заборону російської музики на радіо, телебаченні та в публічному громадському просторі. В автобусах і маршрутках не можна буде включати взагалі ніякої музики чи фільмів. А квота національного продукту і обсяг української мови ведення радіопередач збільшаться. Заборони вступають у силу за три місяці після опублікування прийнятого закону.

Читайте: Опубліковано закон про заборону публічної трансляції та виконання російських пісень

Фото: Апостроф

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона