Більше 10 громад Київщини отримають шкільні автобуси від міжнародних партнерів

image
14 Листопада 2023, 12:46
Поділитися:

14 листопада 2023 г. 12:44

Громади Київщини отримали 18 шкільних автобусів від міжнародних партнерів. Допомогу надав польський Фонд міжнародної солідарності в рамках кампанії солідарності “Шкільні автобуси для України”. Автобуси отримають 14 громад Київщини.

Про це KВ стало відомо з повідомлення на сторінці в Facebook голови КОВА Руслана Кравченка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Громади Київщини отримали 18 шкільних автобусів від міжнародних партнерів.Допомогу надав польський Фонд міжнародної солідарності (Solidarity Fund PL, Solidarity Fund PL in Ukraine) в рамках кампанії солідарності “Шкільні автобуси для України”, завдяки фінансуванню Європейської Комісії у співпраці з Банком Господарства Крайового (BGK – Bank Gospodarstwa Krajowego). Ініціатива реалізована як частина проекту “Health Resilience 2”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що урочистий захід із передачі останніх 10 автобусів громадам відбувся за участі Президентки Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн, першої леді України Олени Зеленської та Президента Фонду міжнародної солідарності Рафала Дзєнцьоловського.

“Новенькі автобуси поїхали до закладів освіти Баришівської, Великодимерської, Гостомельської, Димерської, Іванківської, Калитянської, Макарівської, Богуславської, Кагарлицької, Рокитнянської, Дмитрівської, Таращанської, Фастівської та Яготинської тергромад”, – додає Кравченко.

Кравченко також подякував між міжнародним партнерам за підтримку закладів освіти Київщини.

Крім того, він додав, що для організації підвезення учнів сільської місцевості задіяно 395 шкільних автобусів. 45 із них цьогоріч закупили за кошти державного та місцевих бюджетів і протягом вересня-серпня передали закладам освіти. Ще 7 – громади закупили самостійно. Загалом із початку року парк шкільних автобусів громад Київщини поповнився 83 одиницями.

Нагадаємо, Київ отримав від німецьких і польських партнерів три нових найсучасніших пожежних автомобілі. Їх готуються передати рятувальникам Державної служби з надзвичайних ситуацій міста Києва.

Читайте: Київські рятувальники отримають три нових найсучасніших пожежних авто (фото)

Фото: Facebook Руслана Кравченка

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона