Більш ніж 80 картин народилися на цьогорічному художньому пленері «Намальований Ірпінь»

image
20 Серпня 2023, 12:44
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Вчора, 19 серпня, у парку Незнайка в Ірпені відбулася підсумкова виставка VII художнього пленеру «Намальований Ірпінь». За тиждень пленеру художники-учасники створили понад 80 робіт. Про це повідомив СЕО Товариства «Відважних», співзасновник художнього пленеру Володимир Карплюк.

Під час виставки Володимир Карплюк разом із директором Товариства «Відважних» Володимиром Співаком вручили подяки кожному художнику. Особливо відзначили роботи Данила Яремчука. Він отримав премію від Товариства «Відважних» у розмірі 20 тисяч гривень.

«Цього року до Ірпеня завітали 22 талановитих художники з різних куточків України, а також 20 майстрів з нашого міста та Бучі. Майстри працювали над створенням шедеврів на різних локаціях. Їм вдалося відобразити красу кожного куточку нашого незламного міста та села нашої громади Михайлівки-Рубежівки», — розповідає Володимир Карплюк.

Частина робіт учасників художнього пленеру «Намальований Ірпінь» стане лотами на благодійному аукціоні. Отримані кошти спрямують на відбудову Ірпеня та допомогу ЗСУ. Інші картини передадуть до Ірпінського історико-краєзнавчого музею.

«Хочу висловити щиру подяку всім художникам, які долучилися до цьогорічного пленеру «Намальований Ірпінь». Ваша творчість надихає нас і допомагає розвивати наше місто. Ми віримо, що мистецтво — це один із ключових шляхів до розвитку культури та гармонії в Ірпені», — подякував СЕО Товариства «Відважних».

Варто зазначити, проведення в Ірпені щорічного художнього пленеру «Намальований Ірпінь» у 2017 році започаткував тоді мер, а зараз голова Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк разом із ірпінським художником Костянтином Могилевським. Генеральним партнером пленеру є товариство «Відважних», головним інформаційним партнером — ITV.



Джерело: ITV