“Б’є фонтанами вода”: у КМДА розповіли, в яких умовах ведуться роботи на аварійній ділянці синьої гілки метро

image
8 Травня 2024, 16:23
Поділитися:

Роботи на аварійній ділянці метро між станціями “Либідська” і “Деміївська” в Києві тривають у надзвичайно складних умовах.

Про це заявив голова департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

“Коли здійснюється свердління отворів для ін’єктування цементними хімічними розчинами для стабілізації цих ґрунтів, там просто б’є фонтанами вода. Це надзвичайно важко – роботи виконувати зараз”, – пояснив він.

Будівельники вже дісталися тунелю, відкрили його верхню частину, через яку забирають від колії демонтоване сміття. Також тривають роботи з буріння додаткових паль, які мають допомогти стабілізувати переміщення розущільнених перезволожених ґрунтів.

Водночас експерти проводять аналіз ґрунтів.

“Фахівці на замовлення правоохоронних органів туди постійно приходять, і самі правоохоронці спостерігають за всіма видами робіт і проводять собі якісь свої дослідження. Також і на замовлення метрополітену приходили експерти, які робили свої висновки”, – розповів Кандибор.

Аварійну частину тунелю мають повністю замінити. Нова 27-метрова ділянка буде монолітною та прямокутною в перерізі, а не круглою, як нинішня. На новій ділянці планується влаштувати вібропоглинальне кріплення рейок, щоб зменшити ймовірність повторної аварії.

Влада міста та підрядники роблять усе, щоб до кінця літа відновити рух між “Деміївською” і “Либідською” по перегінному тунелю, запевнив Кандибор.

Нагадаємо, раніше у КМДА розповіли, чи закриватимуть станцію метро “Поштова площа”.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua