Безпритульні можуть отримати прихисток у столиці

image
31 Січня 2019, 16:50
Поділитися:

У Києві безпритульні та люди, що опинилися у складних життєвих обставинах, можуть отримати тимчасовий прихисток та медичне обстеження. Про це сьогодні розповіла заступник голови КМДА Марина Хонда під час інспекції Будинку соціального піклування (вул. Суздальська, 4/6), інформує прес-служба КМДА.

-Міська влада створює усі можливі умови для комфортної ночівлі безхатченків. Усі, хто має таку потребу, може отримати медичне обстеження,  привести себе до ладу, помитися та спати в нормальних умовах. Це краще, ніж ночувати на вулиці, – розповіла Марина Хонда.

За її словами, у 2019 році для роботи закладу передбачено близько 7 млн грн.

-Попри те, що Будинок соціального піклування забезпечений усім необхідним, тут зайнято лише 80% місць. Зазвичай безхатченки знають про таку можливість, але часто відмовляються. Зобов’язати або насильно оселяти тут людей ми не маємо права, – наголосила Марина Хонда.

Якщо людина не знає, як потрапити до БСП, можна отримати вичерпну інформацію на міській гарячій лінії 1551.

У заклад приймаються особи, які досягли 18 років – громадяни України, іноземці, біженці та особи без громадянства, які після втрати житла постійно проживають на території України. Вартість послуг у відділенні нічного перебування (150 місць) становить 10 грн, у соціальному готелі (16 місць) – 18 грн на добу.

Для мешканців відділення нічного перебування передбачена вечеря. Також у закладі працює банк одягу.

Варто зазначити, що на базі Будинку соціального піклування створені виїзні бригади для соціального патрулювання, які забезпечують бездомних осіб гарячим харчуванням.

Також за адресою вул. Суздальська, 4/6 працює Центр обліку бездомних осіб. Співробітники Центру допомагають в оформленні або відновленні документів, сприяють у реєстрації місця проживання або перебування тощо.

Нагадаємо, що окрім Будинку соціального піклування, в усіх районах Києва облаштовано пункти обігріву.

Фото прес-служби КМДА

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ