Безпека і доступність публічного простору для ЛГБТ: У Києві проходить конференція «Право на місто»

image
21 Червня 2019, 20:36
Поділитися:

Близько 150-ти представників ЛГБТ-спільноти в Україні постраждали внаслідок нападів та фізичного насилля за минулий рік. Лише в столиці зафіксували 30 таких нападів.

Це дані звіту правозахисного ЛГБТ-центру «Наш світ» щодо злочинів на ґрунті ненависті. Останній такий випадок відбувся кілька днів тому. У Києві на відвідувачів кінопоказу в рамках «КиївПрайд» напали невідомі в балаклавах. Людей повалили на землю, били ногами по голові та залили сльозогінним газом. Внаслідок нападу постраждало четверо людей, серед них були неповнолітні. 

Питання безпеки і доступності публічного простору для ЛГБТ спільноти в Україні стало темою міжнародної конференції «Право на місто».

«Існує загроза для ЛГБТ-людей в наших містах бути відкритими. Ми знаємо ситуацію, коли минулого року на хлопця напали з ножем просто на Хрещатику і йому завдали поранень просто тому, що якась група радикалів вирішила, що він гей. Наша задача – зробити так, щоб всі люди відчували себе безпечно», – заявила директорка Amnesty International в Україні Оксана Покальчук.

Також перший заступник голови КМДА Микола Поворозник закликав киян та гостей столиці під час Маршу Рівності у неділю, 23 червня, підтримати пріоритети європейського розвитку і показати, що у Києві немає місця для дискримінації, і продемонструвати свою 

толерантність до всіх людей, незалежно від гендеру, сексуальної орієнтації, національності, віросповідання, кольору шкіри.

«Безпечний Марш Рівності – можливість показати, що Київ – справді європейська столиця», – сказав Поворозник.

Читайте також: Найдовший день року: 21 червня – день літнього сонцестояння

Читайте також: У Маріїнському парку святкуватимуть День йоги

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV