Безпечний освітній процес: коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на території Іванківського ліцею будують укриття

image
7 Листопада 2023, 15:56
Поділитися:

На території Іванківського ліцею на Бориспільщині зводять нову захисну споруду цивільного захисту. Будівництво протирадіаційного укриття подвійного призначення виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовником робіт є Київська обласна військова адміністрація.

Будівництво вже розпочали. Виконали земляні роботи, армували та залили плиту фундаменту бетоном, улаштували каркас стін з арматури. Наразі зводять зовнішні стіни.

Загалом в укритті передбачено звести монолітні залізобетонні стіни, виконати гідроізоляцію, утеплення, зовнішнє і внутрішнє оздоблення приміщень, облаштувати санвузли та медичний кабінет.

Нині в ліцеї навчаються близько 400 школярів. Також тут функціонують різноманітні гуртки та спортивні секції, які відвідують не лише учні ліцею, а всі діти громади. Зараз у закладі укриття немає, учні користуються сховищем поряд.

Захисна споруда загальною площею 1030 м² зможе вмістити 305 осіб. Нове будівництво протирадіаційного укриття дозволить організувати позмінне навчання в очному форматі.

Як повідомляли раніше, загалом у закладах освіти Київщини облаштували вже понад 1200 об’єктів цивільного захисту та укриттів. Вони розраховані на одночасне перебування майже 270 тис. людей. У близько 900 школах та садках укриття облаштували протягом останніх двох років.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація