Безкоштовна імплантація зубів військовим: у Броварах запускають пілотний проєкт. ВІДЕО

image
17 Травня 2023, 20:08
Поділитися:

У Броварах запроваджують пілотний проєкт із надання стоматологічної допомоги військовим, які отримали пошкодження щелепно-лицьового апарату під час воєнних дій. Зокрема, імплантацію зубів. Для учасників бойових дій послуга буде безкоштовною, решті громадян імпланти ставитимуть за гроші.

На цю статтю витрат сьогодні на «гуманітарній» комісії погодили виділення 2 млн гривень, а саме «на забезпечення медичним обладнанням для зубопротезування, терапевтичного та хірургічного лікування». Подробиці про новий пілотний проєкт повідомила присутнім начальниця відділу охорони здоров’я Ніна Хорошаєва: «Воїнам, які отримали пошкодження щелепно-лицьовогу апарату на війні проти росії, імплантуватимуть зуби безкоштовно. Цей проєкт буде пілотним саме для тих, хто повернувся з фронту і отримав такі травми».

Окрім цього, ще 1 млн 250 тис. грн бюджетних коштів виділяють на капітальний ремонт  ґанків та приміщення стоматологічної поліклініки.

Безкоштовна стоматологія для військових доступна в Броварах уже сьогодні

Варто зазначити, що військовослужбовці вже отримують терапевтичні та хірургічні послуги в стоматполіклініці Броварів безкоштовно. Про це в сюжеті телеканалу «Рада» розповіла директорка клініки Ірина Тесля. Окрім лікування і видалення зубів, військові можуть скористатись послугою протезування.

Тесля зазначила, що військових приймають без черг і попереднього запису, адже є випадки, коли чоловіки приходять із передової додому на день-два, тож кожному намагаються встигнути надати кваліфіковану стоматологічну допомогу.

Військові бідкаються, що на передовій немає умов для повноцінного догляду за зубами, а подекуди зуби псуються ще й від води поганої якості. А, отже, допомога стоматологів для воїнів дуже важлива.

За останні 4 місяці безкоштовними послугами стоматологів у Броварах скористались понад сотня військових.

Співробітники клініки повідомили, що працюють із новітнім обладнанням і це допомагає надавати послуги якісно і швидко.

Колаж – Андрій Захарченко

Читайте також:

В Україні відбиратимуть і зберігатимуть ДНК-зразки військовослужбовців та правоохоронців

У дитсадках Броварів безкоштовно харчуватимуться діти військовослужбовців ЗСУ і тероборони

Статус УБД: чи всі, хто виконували бойові завдання в російсько-українській війні, можуть його отримати?

В Україні офіційно обмежили термін служби в лавах ЗСУ

Читати далі: Безкоштовна імплантація зубів військовим: у Броварах запускають пілотний проєкт. ВІДЕО , автор Попова Тамара

Джерело: Трибуна – Бровари