«Безкарність вбиває»: броварські активісти вийшли на акцію проти поліцейського свавілля. ФОТО

image
4 Червня 2019, 23:22
Поділитися:

Сьогодні, 4 червня, о 19:00 по всій Україні відбулися, а де-не-де ще відбуваються, акції протесту через убивство 5-річного хлопчика двома п’яними поліціянтами в Переяслав-Хмельницькому. Бровари не стали винятком, під місцевий відділок прийшли близько 20 місцевих активістів, один депутат міськради й окремі жителі міста.

Акція почалась із покладання квітів, м’яких дитячих іграшок і запалення лампадок під входом до території райвідділку по вул. Ярослава Мудрого, 24.

Після цього активісти підійшли безпосередньо до будівлі відділку, де на них уже чекали поліціянти. Правоохоронці зазначили, що молоді люди можуть вільно проводити акцію, але попросили не робити погромів і провокацій.

Частина правоохоронців стояла за відділком.

Тим часом активісти розгорнули надруковані на чернетках плакати.

Активісти «тихо-мирно» поспілкувалися з поліціянтами, обидві сторони погодились із кричущістю випадку в Переяслав-Хмельницькому, після чого молоді люди обернулися ближче до вулиці.

Час від часу до імпровізованого меморіалу підходили люди.

Згодом активісти запалили фаєри (відео – «Погляд Бровари»).

Як зазначив один із учасників протесту, активіст МГО «Моноліт» Ігор Машевський, небайдужі громадяни вийшли, щоби створити резонанс і привернути увагу до системності проблеми – реформа поліції провалена. Зі слів протестувальника, активісти вимагають відставки міністра МВС Арсена Авакова і покарання усіх 4-х осіб, які були в одній компанії під час убивства хлопчика.

Як ідеться у ЗМІ, двоє поліціянтів напідпитку нібито стріляли по банках із вогнепальної зброї, однак один із них влучив у голову хлопчику. Про інцидент спочатку не повідомляли, дитину доставили до лікарів. Однак медики чітко встановили, що дитина отримала вогнепальне поранення. Учора Кирило помер.

Сьогодні ввечері були анонсовані заклики виходити під усі відділки поліції в Україні. Наймасовіші акції протесту відбулися під МВС у Києві, а також під відділком у Переяслав-Хмельницькому, де сталося загострення. Окрім квітів, лампадок, плюшевих іграшок, протестувальники приносили і запалювали димові шашки.

Фото – Микола Кожемяко, Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари