Без води, без тепла, з техногенними катастрофами?.

image
5 Серпня 2019, 23:12
Поділитися:

Від 1 липня в Україні повноцінно запрацювала нова модель ринку електроенергії, через що електроенергія для підприємств здорожчала на 25%.

«Ця ситуація стала критичною для галузей водопостачання та теплопостачання. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, регулює діяльність 100 водоканалів України. Але збільшивши тариф на електроенергію, регулятор не підняв тарифи на водопостачання та водовідведення…», зазначили в Асоціації водоканалів України.

Там попереджають, що від 20 серпня деякі міста будуть змушені перейти на погодинну подачу води, щоб скоротити витрати на електроенергію.

«Якщо ж ситуація не буде вирішена шляхом законодавчого корегування, водоканали будуть відключати від електропостачання. Припинення водопостачання та водовідведення матиме непередбачувані техногенні та екологічні наслідки для міст України» — заявила Ольга Бабій, віце-президент Асоціації «Укрводоканалекологія».

А  якщо питання з тарифами та умовами оплати за електроенергію не буде врегулюване до жовтня, чимало міст можуть залишитися і без теплопостачання…

P.S. У Василькові є своя «історія з тарифами» на водопостачання…

 

 

Джерело: Рідне місто