Без офіціозу і з розвагами на будь-який смак

image
13 Вересня 2019, 17:24
Поділитися:

Опубліковано: 13 вересня 2019

Минулого вікенду Вишгород гучно відсвяткував День міста.
Із самого ранку на набережній працювало чимало локацій із родзинками. Так, кожен охочий міг спуститись по стометровій водній гірці, насолодитись творчими доробками вишгородських майстринь, придбати неповторний сувенір або спробувати самостійно його зробити, долучившись до цікавих майстер-класів.
Гвардійці Першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка також взяли участь у святкуванні Дня міста.

На набережній для дітлахів було створено ціле місто розваг. Діти та дорослі приміряли військове спорядження, розглядали військову техніку, брали участь у гвардійському квесті. Діти долали перешкоди, змагались у перетягуванні канату, здобували кульки, проводили одне одного по імпровізованому мінному полю, а також відповідали на запитання вікторини і складали слова.
Після розваг військові кінологи продемонстрували майстер-клас по вихованню собак. Гвардійці наочно показали, як працюють службові собаки та поділилися секретами «кінологічної кухні».
Загалом захід був дуже насиченим, щедрим на позитивні емоції учасників та дитячий сміх.
Увагу привертав і оновлений скейт-парк. Тут справді було видовищно, адже за Кубок мера змагались любителі екстриму з різних куточків України. У глядачів перехоплювало дух від того, що хлопці виробляли на своїх стейтах! Здавалося, сила гравітації на них не діє.
Також цього дня відбувся черговий етап популяризації QR-кодів, встановлених на історико-культурних пам’ятках міста. У ньому, окрім міського голови Олексія Момота, взяли участь науковці-історики, керівники музейних закладів.
Традиційна святкова хода зібрала талановиті колективи Вишгорода, які рушили від пам’ятника покровителям міста — Борису і Глібу до Співочого поля на набережній Київського моря. Зокрема, це танцювальний колектив «Клерико», ВМЦТ «Джерело», районний центр творчості «Дивосвіт», футбольний клуб «Чайка», оркестр-студія «Водограй», спортивний клуб «Характерник», вихованці спортивних секцій. На набережній діти влаштували рекордний танцювальний флеш-моб. Це було неймовірно!
Ще однією родзинкою стало Flyboard-шоу (Flyboard — апарат, який дозволяє робити неймовірні трюки в повітрі за допомогою реактивних струменів води).
Завершилось свято грандіозним концертом за участі місцевих талантів. Хедлайнерами дійства стали Злата Огнєвіч та романтики української рок-музики — гурт «Без Обмежень».
Ось так свій день народження відзначило багатотисячне місто зі славною історією та традиціями — гучно, весело, як дружна родина. А відбулося свято завдяки злагодженій роботі організаційного відділу Вишгородської міської ради та комунальних підприємств міста.
Вікторія ШМИГОРА

Третій рік поспіль Вишгородський міський голова Олексій Момот у День міста зустрічається з активом міської ради ветеранів та ветеранами-гідроенергетиками на чолі з Героєм України, почесним громадянином м. Вишгорода Семеном Поташником. Зокрема, обговорили важливі питання подальшого розвитку міста, доцільність відзначення Дня гідроенергетика, облаштування місця для відпочинку ветеранів та розроблення стратегії заміни комунікацій, адже Вишгород розростається шаленими темпами, а комунікації — це як судини живого організму.

Джерело: Газета Вишгород