Без аномальної спеки: синоптики розповіли, яким буде літо 2021

image
8 Червня 2021, 13:33
Поділитися:

Літо 2021 буде теплим, але дощовим. За прогнозами синоптиків, справжнє літо розпочнеться у другій половині червня, а закінчиться на 10 днів раніше календарного.
Про це розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інститутуНАНВазіра Мартазінова. 

Червень

Червень 2021 розпочався сильними зливами та поривистим вітром, які продовжаться до другой половини місяця. 
Перші літні дні очікуються після 10 червня, а стабільне тепло варто очікувати після 15-го числа. У третій декаді місяця можна очікувати підвищення температури до +28-30 градусів.

Липень

Другий місяць літа буде сухим та теплим. Дощі припиняться, але очікуються короткочасні похолодання. Ближе до 20 чисел місяця, очікуються дощі та грози. Погіршення погоди буде супроводжуватися похолоданням.
Ближе до кінця місяця погода стабілізується, температура повітря сягатиме +28-30 градусів вище нуля.

Серпень

Кінець літа буде дощовим. Фактично літо в Україні закінчиться після 20 серпня. За словами метеоролога, своєю дощовою погодою серпень буде схожим на червень.
У першій декаді місяця буде тепло, до +30 градусів. Потім синоптики прогнозують температурні скачки: п’ять днів теплих, п’ять холодних, зі зниженням температури до + 20-25 градусів. Після 20 серпня очікується різке зниження температури та сильні дощі.

Погодні «гойдалки» метеоролог пояснює зміною циклонів на триторіі країни. Тож за її прогнозами, літо 2022 буде схожим на цьогорічне.
«Атмосферну циркуляцію визначають циклони і антициклони. Ці циклони зараз визначають свої характеристики на найближчі роки. Коли ситуація стабілізується? Років через 15-20. Через цей час роки будуть схожі один на інший, але нестійкість буде зберігатися », – додає  Вазіра Мартазінова.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону! 
Читайте також: Виноробні неподалік від Ірпеня, де можна продегустувати вино
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua