Beyblade: проста гра і море задоволення

image
4 Березня 2020, 20:48
Поділитися:

Бейблейд вигадали давно. І вони залишаються у дітей улюбленими іграшками. Чому? Секрет простий! Робот-трансформер або іграшковий автомобіль доводиться пересувати вручну. Блейди крутяться самі. Та ще й атакують один одного!

Beyblade – високотехнологічне розвага для дітей будь-якого віку

Важко сказати одним словом, що таке Бейблейд. З точки зору механіки – це дзига, яка крутиться на тонкій ніжці. У японському анімаційному серіалі Beyblade – міфічна істота з потойбічного світу. А діти вважають бейблейдінг – відмінною настільною грою.

Гра має кілька переваг:

  1. Правила прості і зрозумілі, доступні навіть малюкам.
  2. Іграшка комбінована, збирається як маленький конструктор.
  3. Дає можливість весело і цікаво проводити час з друзями, батьками, однокласниками. Грати в приміщенні або за його межами.

 

Важливо! Битви зручно проводити на спеціальній арені Beystadium. При цьому Бейблейд розвине максимальну швидкість, якщо використовувати лаунчер. Зазвичай він входить у комплект.

Хто придумав Бейблейд

Бейблейд – не просто дзига, яка вміє обертатися на одному місці. Це витвір мистецтва. Верхній диск кожного Блейда оригінальний як за дизайном, так і за кольоровою гамою. Тому багато дітей збирають бейблейди не для битв – для колекції.

Іграшку придумали в США співробітники компанії Hasbro. Однак популярними блейди стали завдяки:

  • виходу анімаційного серіалу Beyblade;
  • старанням японської компанії Такара Томі;
  • журналу коміксів CoroCoro.

 

Для іграшок розробили оригінальний дизайн, незвичайну конструкцію, цікаву легенду. А також затвердили правила ведення бою. Перемагає той, хто зіштовхнув чужий блейд, випередив за часом або розбив на частини.

Анімаційний серіал Beyblade – сюжет, головні герої

Мультик про кумедні блейди виходить з 1999 року. Основу сюжету становить історія про хлопчика Волта Аои, його друзів і суперників. Всі вони відчайдушні блейдери і готові до пригод. Для них Бейблейд – не просто захоплююча гра. Частина життя!

Кожен підліток мріє стати кращим гравцем Beyblade і завоювати чемпіонський титул. У цьому головна інтрига серіалу. Він вчить долати невпевненість і страх, боротися за свою перемогу.

Бейблейд: класифікація

Найпростіша типологія Блейдів будується за їх головними функціями: захисні, атакуючі, «баланс». Але в 3-м і 4-м сезонах з’явилися рухливі елементи. Наприклад, у Ахіллеса А6 Юніон по периметру розташовані 2 гострих леза. Їх можна висунути (тоді дзига стає атакуючим). Або заховати (це тип баланс).

Також дзиги діляться на механічні та електронні. Перші обертаються за рахунок енергії пускового пристрою. Другі з’явилися тільки в кінці 2019 року. Вони є рухливими завдяки змінним елементам.

Особливості конструкції

Будова Блейда змінювалася від сезону до сезону. Спочатку це були прості дзиги із двох шарів. Потім Бейблейди стали ділитися на три частини:

  • енергетичне кільце,
  • силовий диск,
  • драйвер.

 

Дзига 2020 року відбудеться з 5-ти частин. Кільце енергії збирається з 3-х елементів. Силовий диск оснащений протиударним кільцем. Драйвер має тумблер режимів ведення бою. Грати з Бейблейд стало ще цікавіше!

Де купити Бейблейд нового покоління

Збирати колекцію Бейблейд – вже пригода! В Україні йде справжнє полювання за новинками: золотим Імперіал Драгон, набором Гатінко Сет з електронним наконечником.

Хочете купувати дзиги 5-го сезону першими? На вигідний шопінг запрошує інтернет-магазин Leva. Тут на Вас чекають Майстер Діаболос, Бінг Бенг Генезис, Прайм Апокаліпсис. І безліч інших цікавих дзиг за доступними цінами!

Матеріал розміщено на правах реклами
 
 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ