ББЛІЛ переходить у другу стадію медичної реформи, де не може бути терапевтичних відділень (дільничних лікарень)

image
13 Грудня 2019, 12:19
Поділитися:

5 грудня відбулася 34 сесія Бориспільської районної ради VIІ скликання. До порядку денного останнього цьогорічного засідання було винесено чимало важливих питань, які стосувалися розвитку регіону. Рішення приймали 24 районні обранці із 34-х.

Тому на базі Любарецької дільничної лікарні буде створено відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання Бориспільського районного територіального центру соціального обслуговування № 2 (перше знаходиться у Ревному). Для його функціонування закладено фінансування у сумі 3,5 млн грн. На базі відділення у Ревному буде створено додаткове платне відділення, де обслуговуватимуть одиноких престарілих з інших районів.

До районного бюджету включать трансферт, який буде передано з міського бюджету на завершення перехідного об’єкту – пологового будинку, який місто зобов’язалося відремонтувати.

Галузь охорони здоров’я у районі представлена ББЛІЛ (колишня центральна районна лікарня) та районним центром первинної медико-санітарної допомоги. Уже майже рік центр знаходиться на стадії договірних відносин з Національним агентством охорони здоров’я. Із 1 квітня чекає на вторинний рівень медичної допомоги і ББЛІЛ.
«Перший квартал вони утримуватимуться за рахунок медичної субвенції з державного бюджету, а з 1 квітня переходять на договірні відносини з Національним агентством охорони здоров’я. Можливо, знадобиться час, аби підтримати нашу медичну установу за рахунок районного бюджету», — підкреслила начальник управління фінансів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама