Байден запросив у Конгресу США ще 33 млрд доларів на підтримку України

image
28 Квітня 2022, 19:35
Поділитися:

28 квітня 2022 г. 19:27

Сьогодні, 28 квітня, президент СШАДжо Байден звернувся до Конгресу Сполучених Штатів з повідомленням, що підписав запит із проханням виділити додаткові 33 млрд доларів для України. Гроші підуть на підтримку України протягом наступних кількох місяців, оскільки війна, на думку президента, вступає у нову важку фазу.

Про це KВ стало відомо з повідомлення СNN.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Запит на 33 мільярди доларів включає 20,4 мільярда доларів на військову допомогу та допомогу у забезпеченні безпеки, у тому числі 5 мільярдів доларів на додаткові повноваження зі скорочення витрат, 6 мільярдів доларів – на Ініціативу сприяння безпеці України та 4 мільярди доларів – на Програму іноземного військового фінансування Державного департаменту, повідомив журналістам високопосадовець адміністрації напередодні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім того, в іншому запиті Байден висловив пропозицію, яка чинитиме додатковий тиск на російських олігархів у зв’язку з війною в Україні, включаючи використання грошей із їхніх захоплених активів для фінансування оборони України.

“Вартість цієї боротьби недешева, але поступка агресії обійдеться дорожче, якщо ми дозволимо їй статися. Ми або підтримуємо український народ, коли він захищає свою країну, або стоїмо осторонь, доки росіяни продовжують свої звірства в Україні. “, – цітує видання Байдена.

Читайте: У парламенті Туреччини пропонують запровадити повне торгове ембарго проти РФ

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона