Батькам та вихователям прийомних дітей Київ надасть допомогу до 19 тис. грн

image
19 Серпня 2019, 12:23
Поділитися:

До Дня знань цього року столиця надасть прийомним родинам, які турбуються про дітей-сиріт, допомогу у розмірі від 7 до 19 тисяч гривень. Одноразову адресну матеріальну допомогу отримають сім’ї, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це йдеться у відповідному Розпорядженні КМДА № 1465 від 16 серпня 2019 2019 року.

З метою покращення стану утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з нагоди Дня знань у 2019 році, надати одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу окремим категоріям громадян, які перебувають на обліку та фактично проживають у місті Києві, – говориться у тексті Розпорядження.

Згідно документу, матеріальна допомога у розмірі 7 тис. грн буде надана:

  • патронатним вихователям, які виховують від 1 до 3 дітей, залишених без батьківського піклування, дітей-сиріт, або дітей, позбавлених піклування;
  • прийомним батькам, які виховують від 1 до 3 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Також матеріальну допомогу у розмірі 14 тис. грн нададуть батькам-вихователям, прийомним батькам, які виховують від 4 до 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Крім того, матеріальну допомогу у розмірі 19 тис. грн отримають батьки-вихователі та прийомні батьки, які виховують 7 та більше дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Допомога буде здійснюватися за кошти, передбачені міською цільовою програмою «Турбота. Назустріч киянам» на 2019 – 2021 роки.

Головна мета такої підтримки – стимулювати розвиток у столиці сімейних форм виховання для сиріт, аби більше киян готові були створити прийомну родину для дітей, які потребують піклування.

Нагадаємо, до цьогорічного святкування Дня Незалежності України столиця надасть одноразову адресну матеріальну допомогу окремим категоріям соціально незахищених киян в розмірі від 280 до 500 грн.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ