Банки країни обслуговуватимуть українців на підставі закордонного паспорта – НБУ

image
10 Вересня 2019, 19:06
Поділитися:

Відтепер банківські установи можуть обслуговувати фізичних осіб-резидентів як на підставі паспорта громадянина України (у формі ID-картки або книжечки), так і на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон. По це повідомляє Державна міграційна служба України.

Національний банк України дозволив банківським установам обслуговувати українців у разі пред’явлення паспорта для виїзду за кордон.

«Відповідно до наданих роз’яснень, відомості «по батькові» фізичної особи-резидента, які не містяться у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, можуть встановлюватися банками на підставі інших офіційних документів, зокрема – про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП)», − зазначено в повідомленні.

У міграційній службі також нагадали, що відповідно до законодавства, посвідчення водія, особи моряка, особи з інвалідністю чи учасника Другої світової війни, видане за місцем роботи фізичної особи, не можуть бути використані громадянином України для встановлення його особи при отриманні банківських послуг.

Джерело: Трибуна Бровари