Багаторазова пляшка для води: плюси та мінуси

image
13 Жовтня 2019, 10:43
Поділитися:

Користуєтесь багаторазовою пляшкою для води? Це хороша інвестиція, тому що немає потреби кожен раз купляти воду в одноразовому посуді. А ще це екологічно. Але важливо бути певним, що вода, яка весь час зберігається в екопляшці, чиста. Навіть якщо в ній тримати лише воду, вона може містити велику кількість хворобливих бактерій. Як доглядати за багаторазовою пляшкою, пояснює Mashable.

Якщо ви миєте лише ту частину, якої торкаються ваші губи, а все інше у пляшці злегка полощете, то так, вона дуже брудна. Клінічний професор патофізіолгії та мікробіології доктор Філіп Тіерно каже, що обов’язково необхідно ретельно мити пляшку для води за допомогою йоржика.

«Бактерії формують всередині пляшки біологічну плівку, і щоб позбавитись її, потрібна механічна чистка», – пояснює доктор.

Що містить в собі біоплівка

Біоплівка містить велику кількість різноманітних бактерій. Вони осідають у пляшці як із вашої власної ротової порожнини, так і просто з навколишнього середовища. І саме бактерії з інших предметів, які потрапляють у вашу пляшку, і є найбільш небезпечними для вас. До того ж, все, що є на ваших руках, також потрапляє всередину посудини.

Як правильно мити пляшку

Всі частини важливо регулярно мити з милом або мийним засобом, гарячою водою та за допомогою спеціального йоржика. Зазвичай, пляшки, які мають широкі носики для пиття, легше мити.

За йоржиком теж варто доглядати: замочіть його у гарячій мильній воді з оцтом та відчистить виделкою від будь-яких харчових залишків. Міняти його варто приблизно один раз на декілька місяців.

Якщо ж ви маєте посудомийну машину, то справи це значно полегшує.

Також Тіерно додає, що використовувати одноразові пляшки для води як багаторазові – не найкраща звичка.

«Такі пляшки брудняться швидше. Їх пошкоджує тепло та світло. Вони просто не створені для частого використання», – каже професор.

Варто зауважити, що деякі види пластику, як наприклад, поліетиленовий терефталат, можуть виділяти в воду хімікати, якщо використовувати їх за екстремальних умов, як наприклад, сильна спека.

Читайте також:

1.Найкращий напій – вода? Вся правда про солодкі напої

2.У броварському повітрі вдвічі перевищено рівень діоксиду азоту. ДОСЛІДЖЕННЯ

3.Пакети із кукурудзяного листя: у Білорусі відкрилося виробництво біорозчинної упаковки

Джерело: Трибуна Бровари