Автозупинку «Школа №5» продадуть? Депутати проголосували «за» | Трибуна

image
9 Липня 2020, 20:46
Поділитися:

Під час сесії 9 липня депутати проголосували «за» додатковий проєкт рішення №6 про включення павільйону очікування автозупинки «Школа № 5» на вулиці Київській, 304/1 площею 30,8 кв.м до переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади, які підлягають приватизації в 2020 році, а відтак викупу. Першочергове право викупу автозупинки, що є комунальною власністю територіальної громади Броварів, має ФОП «Демиденко О.О». Попри те, що орендує зупинку три роки, та за цей час так і не зробив жодного поліпшення. Ймовірно, цього і не потрібно, коли в ешелонах місцевої влади є «свої руки», які допоможуть.

Ось такий вигляд автозупинка «Школа №5» мала 2 роки тому.

автозупинкаавтозупинка

автозупинкаавтозупинкаА ось такий вигляд має зараз.

автозупинкаавтозупинка

автозупинкаавтозупинка

автозупинкаавтозупинкаЧи бачите ви різницю? Хіба що зупинка стала ще більш обшарпанішою та з’явилися пластикові двері, за якими купа каміння.

Однак, як вказав у пояснювальній записці до додаткового проєкту рішення міської ради №6 начальник управління з питань комунальної власності та житла Володимир Маковський,  «станом на 07.07.2020 року зазначені  умови ФОП «Демиденко О.О.» (орендарем – авт.) виконані. Враховуючи зазначене, орендар має право на приватизацію об’єкта оренди шляхом викупу».

Відповідно до статті 18 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», викупити комунальне майно, яке передано в оренду, можна, коли виконуюється низка умов. Серед яких – здійснені орендарем поліпшення орендованого майна, які неможливо відокремити від об’єкта без заподіяння йому шкоди; невід’ємні поліпшення виконані в межах трирічного строку з дати визначення ринкової вартості майна; всі поліпшення підтверджені висновком будівельної експертизи, та інші.

Зазначимо, що рівно два роки тому на засіданні інвестиційної ради питання реконструкції з розширенням павільйону очікування під автозупиночний комплекс із кафетерієм на місці автозупинки «Школа №5» було найобговорюванішим. Тоді керівник ФОП «Демиденко О.О.» членам комісії повідомив, що на місці старої  автозупинки він планує побудувати комплекс, який включатиме зупинку та кафетерій.

На зупинці «Школа №5» запланували комплекс із кафетерієм

Депутат міської ради  Леонід Черепейнік висловив думку щодо недоцільності будівництва комплексу з кафетерієм на землі, яка в комунальній власності, адже з часом може виникнути питання про викуп земельної ділянки під автозупинкою. До того ж, зауважив депутат, вони борються за те, щоб зупинки були без різноманітних павільйонів, торгових точок і мали вигляд, власне, зупинок. Та інші члени інвестради Черепейніка не послухали і проголосували «за» реконструкцію з розширенням павільйону очікування під автозупиночний комплекс із кафетерієм.

Нагадаємо, що в 2018 році управління архітектури видало містобудівні умови  КП «Бровари-Благоустрій» та ФОП «Демиденко О.О.» на реконструкцію зупинки під кафетерій, а в жовтні 2019 р. виконком міської ради продовжив термін оренди «зупиночного комплексу» до 31.08.2025 року, обґрунтувавши своє рішення «раціональним  використанням  майна комунальної власності територіальної громади м. Бровари».

Та ні за рік, ні за два підприємець не довів зупинку до елементарного ладу, проте «передбачення» Черепейніка збулися: Демиденко О.О. 7 липня цього року подав заяву про включення орендованого комунального майна в  перелік об’єктів, які підлягають приватизації, відтак і викупу, де ФОП має першочергове право, як постійний орендар протягом останніх трьох років. І депутати це підтримали на сесії 9 липня. При цьому проголосували за зняття з розгляду додаткового проєкту №7, яке передбачало створення аукціонної комісії щодо продажу комунального об’єкту «Зупинка школи №5», позаяк проєкт рішення не пройшов розгляд жодною комісією – ані комунальною, ані земельною. Та створення такої комісії – лише питання часу.

Цікаво, якщо запланують подальше розширення вул. Київської, що робитимуть із приватною забудовою? Та і немає ніяких гарантій, що зупинку в подальшому не перебудують під кафе-драйв чи точку продажу алкогольних напоїв.

Хто ж зацікавлений у прийнятті позитивного рішення для ФОП «Демиденко О.О»? Керівник підприємства Олексій Демиденко  –  член бюро Броварської міської організації «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»  (голова – депутат міської ради Борис Дудко) та заступник голови Броварської міської первинної партійної організації №3 «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Згідно з рішенням сесії, розпочати процедуру приватизації об’єкта комунальної власності територіальної громади м. Бровари шляхом викупу, доручено профільному заступнику міського голови – Олександру Резніку, який за «збігом обставин» очолював список ВО «Батьківщина» на виборах до міськради 2015 року, але згодом склав мандат та пішов на свою теперішню посаду. До того ж, Олександр Резнік – член виконкому та голова екс-інвестиційної ради, де неодноразово і розглядалися питання ФОП «Демиденко О.О» з позитивним вирішенням питання.

Броварська «Батьківщина»: надійна опора місцевої влади. Частина І

Нагадаємо, що  інвестиційна рада протягом своєї «каденції» займалась не лише пайовими  внесками і визначенням пріоритетів на розміщення рекламних носіїв у місті. Великий «внесок» дорадчого органу і в появу в місті малих архітектурних форм, їх реконструкції та узаконення.

Ще в травні цього року «Трибуна» писала, що з легкої руки інвестради з часом ця зупинка може перейти у приватні руки. Прогнози підтвердилися.

Кінець «епохи секретності»: інвестиційна рада припинила свою діяльність

Фото – Антон Раков, Ірина Ющенко

Post Views: 120

Monobank [CPS, API] UA

Джерело: Трибуна – Бровари