«Автоцивілка» подорожчала, але постраждалі отримуватимуть більші виплати

image
24 Вересня 2019, 13:44
Поділитися:

В Україні подорожчала автоцивілка, але постраждалі зможуть розраховувати на більші виплати від страхових компаній. У Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) у лютому 2019-го на третину підвищити розмір максимальної компенсації за полісами ОСАЦВ, а також переписали коефіцієнти, які страхові компанії використовують для розрахунку вартості страховки.  Із 21 вересня в Україні почали діяти нові правила й відбулося багато змін щодо страхування цивільної відповідальності водіїв.

А саме:

Зміна лімітів відповідальності за заподіяну шкоду третім особам: ліміт на майно зростає з 100 000 грн до 130 000 грн, за шкоду здоров’ю та життю – з 200 000 грн  до 260 000 грн.
На розрахунок вартості «автоцивілки» впливає не місце реєстрації транспортного засобу, а місце проживання власника. Це значний плюс для жителів сіл та невеликих міст, адже для них ціна страховки знизиться майже на 30%.
Зменшення зон страхування з 7 до 6. Відтепер зростає вартість страховки для жителів Львова та Дніпра, оскільки вони вже відносяться до 2, а не 3 зони. Загалом подорожчання страховок на авто збільшилося на 10 – 20 %. Мешканцям міст-супутників столиці (Броварів, Борисполя, Бучі, Вишгорода, Ірпеня, пр.) доведеться платити за автоцивілку більше на 10%. До подорожчання середня ціна по країні на «автоцивілку» становила близько 580 грн, а після перегляду коефіцієнтів виросла, наприклад у Києві, приблизно до 1 560 грн.
Ще дорожче обійдеться страховка для власників «евроблях» – автомобілів на іноземних номерах. Підвищуючий коефіцієнт до тарифу для них раніше був 2-4, а тепер він 5-10.

Щоб трохи заощадити, страховики рекомендують користуватися онлайн-страхуванням та оформляти електронні поліси, адже для таких договорів діятиме понижуючий коефіцієнт.

Поява нового типу легкового авто B5 – електромобіль. Для таких авто вартість «автоцивілки» менша на 10%, ніж для звичайних.

Такі зміни та подорожчання у МТСБУ обумовлені тим, що досить часто при ДТП завдані збитки перебільшують страхові ліміти, тож вирішено їх підняти. Це дозволить повніше компенсувати збитки при аваріях та виключити недоплати.

Головне фото – з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари