Автобусний маршрут №18 обсуговуватимеТОВ «Транссіті»

image
1 Червня 2021, 17:53
Поділитися:

Головна  /  Автобусний маршрут №18 обсуговуватимеТОВ «Транссіті»

|  01. 06. 2021

01 червня відбувся конкурс з перевезення пасажирів на автобусному маршруті 

загального користування  Білоцерківської міської  територіальної  громади №18 «Залізничний вокзал – вул.Івана Кожедуба (Хімбуд)». Провів конкурс міський голова Геннадій Дикий.

Конкурс проводився відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт», «Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008р. №1081 (зі змінами),  рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 27 квітня  2021 року № 265 «Про організацію проведення  конкурсу з перевезення  пасажирів на  автобусних маршрутах загального користування Білоцерківської міської територіальної громади №18 «Залізничний вокзал – вул.Івана Кожедуба (Хімбуд)».

Організатором конкурсу є виконавчий комітет Білоцерківської міської ради.

Умови конкурсу визначено рішенням виконавчого комітету  міської  ради від 11 жовтня 2016 р. №438 «Про затвердження умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального  користування м. Білої Церкви» (зі змінами).

Основними характеристиками об’єкту конкурсу – маршруту №18 було визначено такі показники: загальна кількість автобусів, од., у т.ч. не менше 50% для маломобільних груп населення; категорія  та клас  автобусів за  конструкцією; мінімальна пасажиро місткість автобуса тощо.

Свої пропозиції на конкурс подало підприємство ТОВ «Транссіті». Директор товариства Сергій Двірник представив свої конкурсні пропозиції, які відповідали визначеним умовам. Так, передбачається, що на маршруті працюватиме 7 автобусів, однин з яких має екологічні норми Євро 5 – Атаман та 6 автобусів марки Богдан.  Згідно з інвестиційними зобов’язаннями перевізник має з 2022 року, щорічно, замінювати один автобус марки Богдан на Атаман.  

Сергій Двірник відповів на низку запитань від членів конкурсного комітету, які стосувалися можливостей заміни наявного рухомого складу, дотримання інтервалів руху, оснащення автобусів GPS-навігаторами, функціонування системи «Дозор Сіті», виконання інвестиційних зобов’язань в цілому тощо.

В ході заходу міський голова Геннадій Дикий акцентував увагу представників перевізника на необхідності дотримання конкурсних умов та виконання інвестиційних зобов’язань, інакше можуть бути розірвані угоди. Крім того, зупинився на роботі міської влади щодо облаштування в місті смуг руху громадського транспорту з встановленням відповідних знаків та розмітки; відмітив, що до кінця поточного року заплановано будівництво трьох приміських станцій сполучення для міжміських автобусних маршрутів, аби розвантажити вулиці Білої Церкви та наголосив на роботі щодо отримання кредиту від Європейського інвестиційного банку на придбання тролейбусів.

«Ми працюємо над тим, аби жителі громади мали якісний, безпечний та комфортний громадський транспорт. Зміни щодо покращення рухомого складу нашими перевізниками вже є. Також ми контролюємо інтервали руху на автобусних маршрутах загального користування  Білоцерківської міської  територіальної  громади та вживаємо, у разі виявлення порушень та надходження скарг, відповідних заходів», – зауважив Геннадій Дикий.

Процедуру розкриття конверту із конкурсними пропозиціями від перевізника провела начальник відділу транспорту та зв’язку Білоцерківської міської ради Олена Шевченко.

За результатами  голосування членами конкурсного комітету прийнято рішення визнати ТОВ «Транссіті» переможцем конкурсу.

Результати даного конкурсу наберуть чинності після винесення на розгляд виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, прийняття відповідного рішення, а також підписання відповідного договору із перевізником

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт